El Bloc lamenta l’actitud submisa de la regidora d’educació front a Conselleria després de dos mesos sense cobrir el lloc del professor.

Igual que ja va passar l’any passat, estan a punt de complir-se dos mesos des de l’inici de curs, i al col·legi Francesc Pons li falta un mestre d’anglès, perquè la conselleria d’Educació continua sense enviar-lo. I això malgrat el suposat interès que mostra la conselleria cap a l’ensenyament de l’anglès.

El cert però és que l’actuació de la conselleria suposa un incompliment de la normativa educativa, que establia que tot el currículum de l’etapa de Primària ha de comptar amb l’assignatura d’anglès.

En posar-nos en contacte amb el centre se’ns ha informat que tots els dies es parla amb la conselleria i sempre obtenen la mateixa resposta: “demà sense falta”. Però els dies passen i el mestre no arriba.

Davant esta situació el passat plenari, igual que ja vam fer en octubre del 2007, el BLOC va presentar al Ple una moció per a que el Ple reclamara a la conselleria una actuació decidida, i que prenguera les mesures necessàries per a que de manera immediata i de manera definitiva, se solucione aquesta situació que va en perjudici dels nostres escolars. En aquell moment (2007) tots els grups votaren a favor de la proposta.

Enguany la moció es va aprovar, però solament amb els vots dels grups de l’oposició (BLOC, PSOE i UV) ja que el Partit Popular es va abstenir, amb l’argument de que confiava en el problema se solucionara en el mateixos termes que l’any passat (amb dos mesos de retard).

Per al BLOC el posicionament del PP és vergonyós en tant que prefereix no enfrontar-se a la conselleria, que reivindicar el que és just per als escolars del Francesc Pons: tindre mestre el primer dia de curs. I de cap manera es pot acceptar l’explicació de la regidora d’educació, de que no donarien suport a la moció perquè confiaven en la ràpida vinguda del mestre d’anglès.

Com és possible que la regidora d’educació considere, com a solució bona, que la conselleria envie el mestre dos mesos després de l’inici de curs? La realitat està demostrant que el plantejament del govern municipal és erroni ja que els dies passen (demà farà una setmana del plenari) i la conselleria no resol el problema, un problema que com ja s’ha dit no és nou d’enguany, ni la regidora d’educació canvia d’actitud i reclama com cal el mestre d’anglès.