L’ajuntament de Carcaixent condemna les agressions rebudes per la regidora del Bloc Maite Peiró, i altres entitats polítiques i nacionalistes, com el Casal Jaume I de Carcaixent.
Exigeix igualment l’actuació de les forces de seguretat per esclarir els fets i detindre els culpables.

La moció presentada pel Bloc de Carcaixent, fou aprovada per unanimitat de tots els grups representats al ple.

Text complet de la moció:

MOCIÓ

El dia 26 de setembre, Maite Peiró, regidora del Bloc Nacionalista Valencià a l’Alqueria de la Comtessa, i altres persones van resultar ferides per l’impacte de pedrades llançades per un grup de manifestants d’extrema dreta quan participaven en la concentració cívica del Correllengua a la ciutat de Gandia.

Els violents van increpar reiteradament els participants en l’acte cívic i es van dedicar a insultar-los i agredir-los mitjançant el llançament d’objectes al llarg del recorregut.

La policia no va realitzar cap detenció.

Esta agressió, tot i ser el fet més greu, no és un fet aïllat. Les últimes setmanes han estat especialment nombrosos els atacs a seus de partits polítics, sindicats i entitats culturals valencianes. Les seus del Bloc a la ciutat de València i a Tavernes de la Valldigna i la seu de la Intersindical Valenciana, han patit la violència feixista, així com també es trencaren els vidres i es realitzaren pintades al Casal Jaume I de Carcaixent.
A estos fets, cal afegir l’atac sofert per la seu del PP a Gandia, segurament amb altres motivacions, però igualment condemnable.

D’altra banda, la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat, de les Corts Valencianes va aprovar per unanimitat de tots els grups (PP, PSOE, BLOC-Compromís), en la sessió del 17 de juny de 2008, una Proposició no de llei sobre condemna de la violència feixista exercida per l’extrema dreta contra persones, entitats i formacions polítiques progressistes i nacionalistes valencianes.

És per tot el que hem exposat que proposem al Ple de l’Ajuntament l’adopció de la següent:

PROPOSTA D’ACORD

Que l’Ajuntament de Carcaixent:

1.- Condemne l’agressió soferta per Maite Peiró i altres persones a mans d’un grup de violents, quan participaven en el Correllengua d’enguany a Gandia.

2.- Condemne les agressions sofertes per totes les entitats polítiques, sindicals i culturals, que no poden quedar impunes en un estat democràtic.

3.-Demane al Delegat de Govern la detenció i posada a disposició judicial de l’autor o autors d’estos actes violents.

4.- Inste el Delegat del Govern que pose els mitjans que pertoque per evitar que fets com els denunciats tornen a ocórrer.

5.- Trasllade este acord a la Delegació del Govern a València.