En el Ple municipal d’aquest matí s’ha aprovat la distribució dels més de 3.840.000 euros del Fons Estatal d’Inversió Local assignats a Carcaixent. Bona part de les 33 propostes que hui s’han aprovat coincidexien amb allò que el BLOC va plantejar al Partit Popular el passat mes de desembre.

El BLOC està satisfet igualment perquè el PP, tot i que sobre la marxa, ha atés la petició del BLOC per dur endavant algunes actuacions prioritàries en col·legis públics, reclamades des de fa molt de temps pels consells escolars i pels representants dels pares i mares: porxades en la zona de joc dels més xiquets menuts, reforma de serveis per als alumnes o substitució de cobertes d’amiant.

El BLOC valora també de forma molt positiva la unanimitat aconseguida ja que, al marge de les discrepàncies sobre alguna de les propostes No obstant el vot positiu, des del BLOC s’ha criticat la concentració en projectes de tipus esportiu (més d’un terç del fons previst per a Carcaixent), ja que actualment hi ha altres àrees igualment necessitades de recursos i actuacions que des de fa temps, no compten amb l’atenció de l’equip de govern. És el cas per exemple de l’àrea de cultura amb el Teatre Don Enrique, l’Auditori de les Dominiques, el Magatzem de Ribera o l’Ermita de Sant Roc, tots ells edificis que en els quals es podria haver actuat per millorar el servei que ofereixen.

També queda pendent tot allò relacionat amb l’abastiment d’aigua potable i el clavegueram, que necessiten actuacions urgents per tal d’aconseguir un ús més eficient de l’aigua. El BLOC espera que les explicacions donades pel PP per a no incloure estes obres (poden anar en el pressupostos del 2009) no siguen una excusa, i que d’ací a unes setmanes quan es presenten els comptes municipals hi apareguen contemplades.