Les Corts Valencianes han aprovat una Proposició No de Llei (PNL), presentada per Enric Morera (BLOC), per a que insten al Ministeri d’Interior del Govern d’Espanya a que, en el termini màxim d’un any, habilite els mecanismes necessaris per tal que es pose en funcionament a Carcaixent una oficina d’expedició del DNI, amb caràcter permanent o compartida amb altres ciutats veïnes.

Morera recorda que el plenari de l’Ajuntament de Carcaixent va aprovar per unanimitat una moció del Grup Municipal del BLOC demanant la citada oficina, donat els problemes i les molèsties per a les veïnes i veïns de la ciutat de Carcaixent que suposa renovar o obtenir el DNI. Així, com s’assenyala a la proposició, per a tramitar el citat document els habitants de Carcaixent han d’acudir a les oficines de Xàtiva o Alzira. Ara bé, si opta per demanar cita prèvia en l’oficina d’Alzira, es dóna torn com a mínim a tres mesos vista (una prova de la saturació que pateix el servei) sense que es puga adequar l’hora a les necessitats de! ciutadà, i si no es té cita prèvia és pràcticament impossible realitzar la gestió sense fer cua aproximadament des de les 5 del matí, especialment en els mesos d’estiu. Si opta per Xàtiva, a pesar que allí s’atén al públic també en horari de vesprada, es dóna aproximadament uns 50 números al dia, del tot insuficients, pel que és ‘recomanable” anar a fer cua cap a les 7’30 del matí.

Els nacionalistes senyalen que sent com és un tràmit obligatori, no s’entén perquè els ciutadans de Carcaixent, una ciutat amb més de 20.000 habitants, han de patir tan gran calvari amb la condició de renovar o obtenir aquest document. S’aplega a tal extrem que són moltes les persones que perden un dia de treball o de festa amb la condició de fer el tràmit.

Morera afirma que des del BLOC entenem que Carcaixent té entitat suficient com per a disposar d’una oficina d’expedició del DNI, almenys de les de tipus mòbil, que atenga a la ciutadania dues o tres dies al mes, tal com es feia ja fa molts anys.

La proposició No de Llei presentada pel BLOC demana també que es facilite a la Direcció General de la Policia Nacional les oficines municipals per a instal·lar aquest servei i que es trasllade la petició i l’acord al Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana.

Es tracta, segons Enric Morera, de fer de Les Corts una eina útil i eficaç per a tots els ajuntaments valencians.