Carcaixent (24.07.2009). L’ajuntament de Carcaixent ha aprovat a iniciativa del col·lectiu local del Bloc una proposta per a la catalogació com a Bé d’Interès Cultural de les societats musicals del País Valencià. Concretament ha proposat que s’incloguen com a Bé Immaterial del Patrimoni del Poble Valencià.

El Bloc demana així que es reconega a les societats musicals la seua contínua contribució a la conservació i potenciació del patrimoni cultural valencià per mitjà de les seues constants accions d’enriquiment, foment, protecció, coordinació, difusió i promoció de la música en els nostres pobles i ciutats.

La proposta naix arran la petició de l’assemblea de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana per rebre suports que facen que el Govern Valencià els reconega aquesta categoria, objectiu que el Bloc comparteix plenament, per la qual cosa està duent aquesta iniciativa a tots els municipis on te representació, així com també a les Corts, on els diputats del Bloc encapçalats per Enric Morera, han sigut els qui han dut recentment la proposta.

No és la primera vegada que el Bloc fa costat a iniciatives que naixen del món valencià de la música. En aquest sentit és important recordar que el Bloc és un dels partits impulsors, juntament amb els seus socis parlamentaris, de la Declaració de Sueca, document que demana el compromís de les administracions públiques en la proteció, promoció i difusió de la música en valencià.