Denunciem la hipocresia de Lola Botella que s’ompli la boca de bones paraules i en un cas d’assejament sexual a l’Ajuntament, dóna suport a l’agressor i abandona a la víctima de l’agressió. Afegim la nota de premsa i el text de la moció presentada pel PP i en la votació de la qual ens hem abstés, per coherència.

EL BLOC CONTRA LA HIPOCRESIA DEL PARTIT POPULAR
EN MATÈRIA DE VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

El BLOC denuncia la hipocresia del Partit Popular per promoure una moció institucional sobre la celebració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona, i mentrestant mantenir-se passiu en relació a la denúncia contra un treballador per assetjament sexual.

Per al BLOC la moció que impulsa el Partit Popular és absolutament surrealista, en tant que pretén reinvindicar uns platejaments encomiables, però en la pràctica, davant fets molt greus com la denúncia per assetajment sexual i laboral d’un treballador municipal cap a una treballadora a les seues ordres, es gira de cul, dóna suport a l’agressor i abandona a la víctima de l’agressió.

Per al BLOC no es pot oblidar que hi ha una sentència que considera provats els fets de l’acusació: el comportament denigrant i vexatori per part d’un empleat municipal cap a una treballadora al seu càrrec, i que hui en dia seria tipificat com un delicte d’assetjament sexual.

Així i tot, i malgrat la gravetat i inadmissibilitat de la conducta del treballador municipal, amb un pronunciament judicial al respecte, no hi ha hagut cap actuació per part de l’alcaldessa de Carcaixent. S’ha imposat el silenci, tot i que entre corredors hi ha regidors de l’equip de govern que en veu baixa reconèixen la gravetat dels fets i la seua disconformitat amb l’actuació de l’alcaldessa.

El BLOC ja va advertir al Partit Popular el passat mes de juliol, quan demanàvem al PP mesures en relació a la sentència, que no donaríem suport a iniciatives postisses, com la que ara planteja el Partit Popular quan va a commerorar-se el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona.

Per això ara denunciem la hipocresia del Partit Popular, que proclama a través de la moció, com si no haguera passat res a l’ajuntament, el principi “Davant dels maltractaments, Tolerancia Zero”, o que “es comprometa a lluitar contra tot tipus de violència” o a “recolzar a les víctimes”.

Si el PP vol que se’l prenga seriosament el primer que hauria de fer és donar explicacions sobre el silenci guardat en els últims mesos i sobre el suport que ha donat a la persona denunciada. Mentre això no passe el BLOC no secundarà cap iniciativa del PP que amb bones paraules sols pretenga aparentar un posicionament que en la pràctica no existeix, atés que el seu comportament en lloc de defensar les víctimes dóna suport als agressors..