A continuació us deixem la nota de premsa que enviarem ahir als mijans de comunicació, respecte a les nostres propostes per al plenari d’ahir. Finalment el PP va aprobar el pressupost amb els seus vots. El Bloc, tot i trobar que el pressupost és molt criticable i que la gestió dels últims anys del PP ens ha dut a esta delicadíssima situació, es va abstenir, per deixar la porta oberta a la negociació de les nostres nostres propostes (reducció dràstica del sou dels regidors, reestructuració de competències entre d’altres) que presentarem al plenari extraordinari de hui. Hui el PP presentarà una liquidació del pressupost de 2009 amb 2 milions de deute, que es suma als 18 milions que ja deu l’ajuntament i que hipotequen el futur de Carcaixent.

D’altra banda i com podeu veure en la imatge, ahir per primera vegada gravàrem el plenari per a poder oferir-vos els millors moments del debat. Anirem penjant d’internet les gravacions.

Text de la nota:

Si finalment s’aprova la proposta de pressupost del PP per a l’ajuntament de Carcaixent en 2010, es confirmarà el fracàs de la gestió financera de l’actual equip de govern. Al final, tal i com el Bloc venia anunciant ha rebentat la bombolla de la situació econòmica municipal com demostra una proposta de pressupost municipal que cau més del 34% respecte a la del 2009, en passar de 23’2 milions d’euros en 2009 a 15’1 milions d’euros en 2010.

En resum el que el PP ofereix amb el seu pressupost és:
– un retall de les inversions superior al 97%, fins deixar-les pràcticament a zero (de 8’7 milions d’euros en el 2009 a 0’2 milions d’euros en 2010).
– Rebaixar els recursos destinats a la prestació de serveis als ciutadans.
– Reduir les subvencions a les associacions i entitats locals (-25%).

EL Bloc denuncia que un pressupost d’estes característiques mai pot ser bo per a un poble que està patint des de fa dos anys les conseqüències de la crisi, i resulta sorprenent que malgrat l’evidència dels números, el PP continue afirmant que és un pressupost per ”impulsar el desenvolupament de Carcaixent … i atendre com cal les necessitats dels ciutadans”.

No entenem com pot dir l’alcaldessa que s’impulsa el desenvolupament de Carcaixent mentre desapareixen per complet les inversions, o com s’atenen les necessitats dels ciutadans si cauen les partides que financen els serveis municipals i es redueixen les subvencions a les associacions.

En contrast amb allò exposat, el pressupost el PP planteja una revisió a l’alça dels sous dels treballadors més ben retribuïts (a la que s’oposa la resta de la plantilla, i tots els representants sindicals) .

És justament ara, en una situació de crisi, quan l’ajuntament hauria de fer un esforç excepcional per compensar la davallada de l’activitat econòmica i de l’ocupació (en els dotze últims mesos l’atur ha crescut un 25%: 29’7% en homes i 21’3% en dones), que tan greus problemes causa en les famílies. És justament el que el Bloc ha demanat i demana des de fa un any i que de nou reiterem. L’ajuntament de Carcaixent, està patint en una greu situació financera, i lligat de mans i peus per les obligacions del Pla de Sanejament, no pot invertir perquè no té ni fons propis, ni possibilitats d’acudir a l’endeutament.

Una situació a la que ens ha abocat el desgovern econòmic del PP local, amb el que hem arribat a un deute a dia de hui de 18,6 euros, mentre que en gener de 2009 estàvem en 9’4 milions d’euros. El PP ha doblat el deute en un any., i hem passat d’uns 425 a 850 euros per persona. D’unes 70.000 a 140.000 pessetes.

Tristament s’ha arribat al que prevéiem i tots els avisos fets pel BLOC no han servit de res. Estem on estem perquè el PP ha desatés les seues obligacions.