Els ciutadans de Carcaixent pagaran la nefasta gestió del Partit Popular

Per segona vegada en poc menys d’un any de temps l’Ajuntament de Carcaixent es veu obligat a prendre mesures dràstiques, a la vista del resultat negatiu de la liquidació del pressupost del 2009 (necessitats de finançament superiors a 7 milions d’euros). S’ha hagut d’aprovar un segon pla de viabilitat en menys d’un any.

Per al BLOC el document elaborat per l’Interventor municipal és contundent i deixa molt clara la situació d’este ajuntament: molt greu, caminant cap a situació extrema. És un ajuntament que en la pràctica ha quedat intervingut, en tant que no té llibertat per pressupostar d’acord amb les necessitats municipals; i ha de demanar autorització i donar compte de la gestió davant administracions superiors.

D’acord amb l’Interventor,
– Ha estat habitual sobrevalorar els ingressos per llicències d’obres i impost sobre la construcció, que s’han utilitzat per quadrar el pressupost, de manera que al final resulten insuficients.
– S’han pressupostat ingressos irreals o de difícil realització, com ara la venda solars. En no materialitzar-se la venda ha obligat a recórrer a crèdits.
– La falta de finançament i de liquiditat s’ha suplit amb un recurs permanent de a les pòlisses de tresoreria (estructurals i no puntuals) i els préstecs.

Esta diagnosi coincideix plenament amb el que el BLOC ve denunciant des del 2004, i ha tingut com a resultat el creixement desmesurat de l’endeutament municipal, que a hores d’ara supera els 18 milions d’euros (pòlisses de crèdit incloses), quan fa un any era de 9 milions d’euros. Davant una situació com ésta el Partit Popular va aprovar anit, en el transcurs del Plenari municipal, en solitari un Pla Financer: basat en augmentar la recaptació. Així preveu pujades en Impost de Bens Immobles Urbans, Impost d’Activitats Econòmiques, Impost sobre construccions, instal·lacions i obres, i noves taxes per assistència domiciliària, i augments generalitzats mínims de totes les taxes del 5 Per cent fins el 2012.

El BLOC denuncia que les conseqüències d’este Pla van a recaure novament sobre els ciutadans, que són els qui al final paguen les taxes i els impostos, i que rebran serveis de pitjor qualitat a partir de la retallada prevista en el pressupost per al 2011.

El BLOC demana al Partit Popular que baixe del núvol en el que està instal·lat i assumisca responsabilitats pel fracàs de la seua gestió. El PP no pot continuar instal·lat en l’autosatisfacció, perquè al contrari del que ha declarat el portaveu del PP, no hi ha cap motiu per estar satisfets de la gestió realitzada. Al contrari les xifres són contundents i demostren un fracàs absolut que ha obligat a aprovar un segon Pla de Sanejament.

Per això, ha arribat el moment en que el PP hauria de d’acceptar com a mínim la col·laboració que li hem oferit per resoldre la greu situació, col·laboració que la pròpia alcaldessa ha reconegut útil en altres moments també en matèria pressupostària. En cas contrari el que haurien de fer els responsables de la hisenda municipal es presentar la seua dimissió per la incapacitat demostrada.