La seguretat de l’alumnat en els accessos als centres escolars preocupa els pares, els quals a través de les AMPES venen demanant reiteradament a l’ajuntament que la policia local, amb la seua presència en les hores d’entrada i eixida, regule el trànsit.
No obstant açò, el Bloc ha pogut comprovar com durant les primeres setmanes del present curs, novament han sigut molts els dies en que cap agent de la policia local ha desenvolupat aquesta tasca en alguns centres, per falta de personal segons fonts de la pròpia policia local.
La resposta és preocupant, però més encara la ignorància i el desenteniment que han mostrat alguns membres del govern municipal davant les denuncies realitzades pel BLOC (regidora d’educació, regidor de trànsit i la pròpia alcaldessa) en les comissions informatives: l’alcaldessa demostrà ignorar per complet el problema en assegurar, al plenari del passat dijous, que la vigilància dels centres escolars estava fent-se “com sempre”.
Segons el cap de la policia, l’ordenació del trànsit es fa en funció de les persones disponibles i dels torns que cada agent té assignat, però ni sempre hi ha agents suficients, ja siga de matí o de vesprada. Per això l’alcaldessa Botella no tingué cap altra ocurrència en el plenari que oferir-se ella mateixa per a controlar a partir d’ara les entrades i eixides de les escoles carcaixentines.
Des del BLOC no podem admetre, de cap manera, que el problema de la seguretat dels escolars a l’hora d’entrar i eixir dels centres es plantege de manera tan frívola com ho ha fet l’alcaldessa. Després de molt de temps de denunciar la falta de vigilància, i d’haver-li plantejat propostes per a fer possible esta vigilància, haver d’escoltar “oferiments” com els del passat dijous és una falta de respecte innacceptable, sobre tot perquè la petició es fa tots els anys i la prestació del servei és dolenta per la falta de regularitat.
Des del BLOC no voldriem haver de passar el “ridícul” de veure estos dies una alcaldessa vestida amb “peto” i un senyal en la ma, ordenant ella mateix el trànsit. Com a pares ens falta al respecte la seua actitud prepotent i falta de rigor. L’ordenació del trànsit correspon a la policia local i en tot cas als mitjans personals i materials que des de l’ajuntament s’arbitren, i és un tema que no admet cap broma.