El govern municipal de Carcaixent ha decidit eliminar a l’oposició del consell d’administració de PROCARSA, l’empresa pública municipal a la qual s’ha derivat durant els últims anys la prestació de molts dels serveis públics locals, com ara els de la neteja viària, la jardineria, la vigilància dels parcs, la grua municipal, el servei de notificacions o la gestió del centre integral de majors.

Fins ara, sempre s’havia designat almenys un representant d’algun dels grups de l’oposició perquè formara part del consell d’administració de l’empresa municipal, i tradicionalment aquest sempre havia sigut el portaveu del grup més nombrós, per la qual cosa el Bloc donava per fet que Paco Salom en formaria part.

Bloc-Compromís lamenta l’actitud prepotent del PP que no ha tingut ni tan sols l’elegància de convocar prèviament una reunió per tractar de consensuar una proposta d’integrants del consell d’administració de PROCARSA, i que a més es negà ahir a deixar el tema sobre la taula tal i com van demanar els deu regidors de l’oposició.

Bloc-Compromís tem que es tracte d’una maniobra per dificultar el control i seguiment per part de tots els grups de l’oposició de les contractacions que d’ara endavant puguen fer-se a través l’empresa.

En opinió de Bloc-Compromís, vist que PROCARSA és una empresa pública que es nodreix principalment de fons municipals, hauria d’estar sotmesa al control de totes les formacions polítiques amb presència en el consistori, si no de manera proporcional, sí almenys amb un representant de cadascun dels partits en el Consell d’Administració.