Bloc-Compromís defensa el manteniment de l’autobús escolar gratuït als centres educatius

La regidora d’Educació, Isabel Gómez, ha contactat durant els últims dies amb les AMPA de l’IES Arabista Ribera i el CEIP José María Boquera per comunicar-los que el pròxim curs, que s’inicia en poques setmanes, l’autobús que porta els alumnes a aquests centres d’ensenyament públic tindrà un cost d’entre 10 i 30 euros per a l’alumnat de Primària i de 15 euros per al d’ESO. El grup municipal Bloc-Compromís de Carcaixent, assabentat d’aquesta problemàtica, ha demanat aquest dimarts per registre d’entrada a l’Ajuntament que convoque amb urgència la junta de portaveus per tractar aquesta qüestió de forma adequada i serena i buscar entre tots solucions alternatives d’estalvi que permeten mantenir durant el curs escolar 2011-2012 el servei d’autobús escolar gratuït.

Així, Bloc-Compromís demana saber si aquesta mesura s’insereix dins d’un paquet més ampli de retalls en Educació o si es tracta d’una decisió aïllada o improvisada. També si està previst que una part dels afectats, aquells que no tenen recursos suficients, puguen accedir a beques de transport, i si s’ha tingut en compte que, d’aquesta manera, s’haurien d’augmentar les despeses en Benestar Social. El grup nacionalista proposa que, abans d’imputar aquest cost addicional i imprevist a les famílies, s’estudien conjuntament amb l’oposició altres possibilitats d’estalvi, com ara la reducció o canvi d’ubicació de parades.

Bloc-Compromís considera que la mesura per part de l’Ajuntament, unilateral i sense negociació, ataca l’economia de més de dues-centes famílies que ja han matriculat els seus fills en aquests centres comptant amb el servei de transport gratuït per als seus fills. “Som ben conscients que l’Ajuntament travessa serioses dificultats financeres”, afirma el portaveu del grup, Paco Salom, “però no podem carregar les famílies, especialment les que tenen problemes econòmics, amb més taxes i impostos. S’han d’estudiar primer totes les propostes d’estalvi abans que perjudicar les famílies en serveis bàsics com l’educació”.

Segons l’anunci de la regidora d’Educació, les famílies que tinguen dos alumnes matriculats en l’IES Arabista Ribera o en el CP J.M. Boquera podrien arribar a pagar 600 euros a l’any. Aquest servei, que en cursos anteriors ha provocat queixes de pares i mares per les greus deficiències en seguretat, ha sigut gratuït fins el moment amb l’objectiu de facilitar l’accés a aquests centres públics ubicats en la perifèria de la ciutat a les famílies que resideixen en barris allunyats. El grup Bloc-Compromís de Carcaixent alerta també de les conseqüències que podria tindre a mitjà termini el manteniment d’aquesta nova taxa, que pot posar en perill la matriculació d’alumnes al centre per la seua ubicació.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *