En l’última comissió informativa d’Interior, BLOC–Compromís ha tornat a demanar a l’equip de govern (PP-PSD) que siga sensible a l’hora de contractar personal eventual per tal d’ajudar a les famílies que més ho necessiten, respectant la igualtat d’oportunitats i eliminant l’arbitrarietat i l’amiguisme.

Proposem també la inclusió del criteri social en les mateixes, per ajudar les famílies més necessitades.

Des de Bloc-Compromís insistim en que la contractació municipal no pot ser arbitrària ni beneficiar fonamentalment determinades persones, les millor relacionades amb l’equip de govern. Per això demanem que es recuperen les borses de treball, esgotades des de fa molts de temps (tal i com consta en els mateixos decrets de contractació), ja que la seua inexistència permet la contractació discrecional, al marge dels prinicipis d’igualtat, capacitat o mèrit.

I d’altra banda, i mentre dure la difícil situació econòmica, entenem que la contractació municipal, a més d’atendre les necessitats dels serveis públics, ha de servir per ajudar les famílies més afectades per la crisi, per la qual cosa l’assessorament dels tècnics del departament de benestar social ha de ser fonamental, per tal de prioritzar i atendre els casos en funció de les necessitats reals.

Bloc-Compromís no comparteix l’explicació de l’equip de govern segons el qual totes les persones contractades tenen informe de Benestar Social, perquè si bé no dubtem que els casos dels contractats tenen el seu informe, l’experiència dels últims anys ens ha demostrat que este informe no es fa sobre tots els sol·licitants; i per tant no hi ha una baremació global que permeta assegurar que l’ajuntament està donant feina a les persones amb més carències, i no a qui millor relacionat està. Entenem que la transparència és fonamental si volem que no es deteriore més la confiança en les institucions, i és en matèria d’ajudes i contractació on els ciutadans més estan manifestant la seua disconformitat amb la manera de fer de l’ajuntament. Per això, ara que comença una nova legislatura l’equip del PP-PSD té l’oportunitat de reconduir la situació i afavorir l’accés a un lloc de treball temporal en igualtat de condicions i en funció de les necessitat econòmiques reals, i renunciant als amiguismes.