Hem conegut per la premsa que el govern municipal PP-PSD pensa plantejar a la resta de grups municipals unes propostes per frenar la crisi financera municipal. Entre les mesures anunciades està la reducció de sous de regidors, de les retribucions per assistències a òrgans col·legiats, i de les assignacions a grups polítics, així com regular el cobrament de dietes.

Des de BLOC-Compromís valorem positivament la proposta, entre altres motius, perquè coincideixen amb tot allò que vam demanar el 30 de juny passat, i que van ser rebutjades airadament per PP-PSD. Ha costat però finalment el PP-PSD han entrat en raó. Benvingut siga el canvi, tot i que falta veure la concreció i els detalls de les propostes.

No obstant això, volem deixar clar que la greu situació per la que passa l’ajuntament de Carcaixent demana açò i molt més. Des de de fa mesos estem demanat que tots els grups (govern i oposició) ens reunim per consensuar mesures per eixir de la crisi financera en que està l’ajuntament, i esta reunió al dia de hui, tot i haver estat acceptada fa dos mesos pel regidor d’Hisenda, pel portaveu del PP i per la mateixa alcaldessa, encara no s’ha convocat.

Per això tornem a demanar a l’equip de govern que convoque tots els grups de l’oposició, per treballar en comú, i actuar amb la màxima celeritat possible. Cal actuar amb urgència i en profunditat, perquè per molt que ara el PP presumisca d’haver salvat en l’últim extrem el pagament de les nòmines i paga extraordinària de Nadal, la situació de tresoreria i de liquiditat de l’Ajuntament és insostenible, i a partir de gener elsproblemes tornaran a estar damunt la taula. PP-PSD poden convocar-nos o no. Esperem que ho facen. Però si finalment decideixen no comptar amb els grups de l’oposició, al menys els exigim que actuen sense perdrre més temps, sense esperar a res perquè tenen majoria suficient per fer-ho.

És necessari actuar amb urgència. Els mesos perduts ja no és poden recurperar. Per això cal posar-se ja a treballar per revisar i reduir la despesa corrent, amb un retall de les quantitats que afectes als regidors i als grups municipals, si, però també actuar en molts serveis municipals, en la seua reorganització, introduint major disiciplina i control de la despesa en algunes delegacions municipals, i buscar fins i tot la col·laboració de la ciutadania. Així com actuacions per augmentar els ingressos i la liquiditat municipals.