BLOC-Compromís denuncia que els estudiants de la localitat s’han quedat, per decisió de l’equip de govern de Lola Botella, sense lloc on preparar els exàmens. I és que el PP ha decidit eliminar les “Biblionits”, el servei pel qual la biblioteca de Carcaixent estava oberta en horari nocturn (de 21.00 a 2.00) per tal que els universitaris pogueren preparar-se els exàmens.

Són molts els joves universitaris de la localitat, i inclús de la comarca, que feien ús de les instal·lacions municipals per tal de preparar-se, i que buscaven en la biblioteca, no sols un ambient més còmode i propens a l’estudi, sinó també l’accés a obres de consulta. Tant és així que les Biblionits són segurament el servei més utilitzat dels que ofereix la biblioteca.

Des de fa setmanes diversos joves venen preguntant i l’única resposta rebuda era que la decisió depenia de la regidoria corresponent. I ara, amb els exàmens començats, s’ha confirmat que la biblioteca no obrirà a les nits.

Bloc-Compromís no entén com un servei com aquest, que venia prestant-se en hivern des de l’any 2001, i en estiu des de fa deu anys, i que no suposa una despesa massa important per a l’ajuntament, ha sigut un dels primers en desaparéixer.

Vicent Albelda, secretari local de Bloc-Compromís i membre de la comissió de Cultura, afirma que “és impresentable que mesures com aquesta ni tan sols s’hagen discutit en la comissió informativa, que porta un mes sense convocar-se. No entenem com des del PP pot afirmar-se que els joves són una de les seues prioritats, i ara eliminen un servei com a aquest que tan bons resultats ha donat.

Vicent Albelda apunta també que “si l’ajuntament no pot contractar personal per la penosa situació econòmica a que ens ha dut la gestió del PP, sempre podria derivar, per exemple, algú de la plantilla de l’empresa municipal PROCARSA, com ja s’ha fet en altres ocasions. Però molt ens temem que els joves seran uns dels grans perjudicats esta legislatura.”

Pròximament, a través dels regidors del grup municipal Bloc-Compromís, el Bloc Jove presentarà una moció al ple per tal que, d’una banda, el servei de les Biblionits es recupere immediatament per tal que qui vulga puga preparar a la biblioteca els exàmens de febrer, i d’altra per tal que tots els partits es comprometen a garantir el servei tal i com ha vingut prestant-se fins ara.