Una vegada més l’equip de govern (PP i PSD) fracassa en l’elaboració del pressupost municipal, i en el 2012 s’ha vist obligat a prorrogar el de l’any anterior, que a la vegada ja era una pròrroga del 2010.

El rigor necessari imposat pel departament d’intervenció ja no permet camuflar la situació municipal. Per això el PP ara no pot continuar inflant la partida d’ingressos, pràctica habitual en els anys anteriors que, unida als impagaments de la Generalitat, al final s’ha mostrat desastrosa per a les finances municipals (romanents de tresoreria negatius, bloqueig de la tresoreria, creixement dels deutes amb els proveïdors i un endeutament amb els bancs i l’Estat superior als 18 milions d’euros).

EL FRACÀS DEL PACTE PP-PSD

Esta situació és la mostra més evident del fracàs del Partit Popular, ja que tot i la majoria aconseguida amb el pacte amb el regidor del PSD, continua mostrant-se incapaç de millorar la la gestió a l’ajuntament. Tot continua com abans de les últimes eleccions, excepte que alguns regidors que fins ara estaven en l’oposició ara tenen assegurada la nòmina mensual.

Ni el regidor d’Hisenda ni el d’Interior han pogut respondre amb concreció com es veuran afectats els serveis municipals per la falta de recursos. Tots dos han donat llargues, un amb l’excusa que això correspon a l’alcaldessa i l’altre, al·legant que, huit mesos després de prendre possessió, encara està estudiant el pressupost partida a partida.

Malgrat esta negativa, de moment els retalls ja són més que evidents, per exemple, en la policia local, festes, cultura, subvencions a entitats diverses o en l’empresa municipal Procarsa, que tambè veurà reduïdes les partides pels serveis que presta (jardineria i neteja viària baixen sense que ningú haja explicat si la rebaixa en el servei o en el preu). Cal recordar ací que una de les primeres mesures que adoptà el govern de Lola Botella aquesta legislatura va ser expulsar a l’oposició del consell d’administració de l’empresa pública, per tal d’impedir-ne el control.

Des del BLOC-Compromís ens preguntem a què esperen PP i PSD per donar la cara i prendre decisions. Des de fa mesos, els tècnics alerten de la greu situació econòmica de l’ajuntament (des de maig no ha pagat a cap proveïdor) i esperen unes indicacions polítiques que no es produeixen, de manera que els comptes del 2012 no es poden confeccionar.

Per a BLOC-Compromís està molt clar que la gestió de l’última dècada del Patit Popular ha estat ruïnosa per a Carcaixent, i que el Pla de Sanejament aprovat en 2009 ha sigut un fracàs, bàsicament perquè no s’ha cumplit. Per això exigim al govern municipal que prenga mesures amb urgència, perquè en la situació en què estan la resta d’administracions està clar que no va a produir-se el miracle que esperen. No va a vindre ningú de fora a salvar l’ajuntament i no és ètic deixar que la bola vaja fent-se cada vegada més gran posant en perill el benestar de generacions futures.