El passat dia 23 de febrer Bloc-Compromís va fer un pas més per apropar l’ajuntament a la ciutadania amb la retransmissió del plenari via Twitter.

Carcaixent (28.02.2012). Fa anys que Bloc-Compromís demana major transparència en la gestió municipal de Carcaixent. Però el PP, primer en solitari i, des d’aquesta legislatura, en coalició amb el PSD, sempre s’ha negat. És per això que el col·lectiu local del Bloc ha decidit prendre la iniciativa i potenciar la comunicació participativa a la xarxa, l’anomenada “comunicació 2.0”. D’aquesta manera, informa la ciutadania del que ocorre a l’ajuntament mitjançant notes de premsa, gravacions de vídeos dels plenaris i d’altres propis, que es difonen al bloc del partit i als seus comptes de Facebook, Twitter, Youtube o Issuu, als quals estan subscrits milers d’usuaris.

Amb el hashtag (etiqueta) de Twitter #plenaricarcaixent creat durant l’últim plenari municipal, Bloc-Compromís vol apropar a la ciutadania el debat polític a l’ajuntament, perquè cada vegada més ciutadans s’interessen del que passa al seu poble i volen poder participar-hi de forma activa. Una mostra d’això va ser que el saló de plens es va quedar xicotet el passat dijous, pel gran interés que suscitaven els temes que anaven a tractar-se. Entre d’altres, hi havia les dues mocions que, per via d’urgència, presentà Bloc-Compromís: una sobre la reclamació del deute que les administracions arrosseguen amb els centres educatius de la ciutat i una altra sobre els fets ocorreguts als carrers de València a partir del dia 15 de febrer com a conseqüència de la forta repressió per part dels antidisturbis contra els estudiants que es manifestaven en defensa de la qualitat en l’educació.

Aquesta iniciativa va ser ben acollida per la ciutadania en el primer plenari en què es provà aquest sistema ràpid, sintètic i àgil de comunicació. Es van fer 130 tweets (comentaris) per part de 22 usuaris diferents, segons queda recollit al web www.followthehashtag.com. Bloc-Compromís de Carcaixent continuarà utilitzant el mateix hashtag en pròxims plenaris, i convida la ciutadania a informar-se i participar d’aquest mitjà de comunicació.

Els moments en què més tweets es piularen van ser quan PP-PSD es negaren a tractar les dues mocions d’urgència presentades. Alguns exemples poden ser:

@BlocCarcaixent: “La sala indignada amb la decisió de l’equip de govern PP-PSD de no presentar un escrit demanant la dimissió de S. D Leon. #plenaricarcaixent”

@AlexFiuuu: “Pues Lola diu q urgència no hi ha, Lola la shérif de carcaixent! #carcaixentprotesta #plenaripledefesta #plenaricarcaixent”

@caliquenyet: “#plenaricarcaixent el pp psd passa el rodillo. Els retalls en educació no son urgents.”

@caliquenyet: “#plenaricarcaixent la violència policial no és urgent per al pp i el psd.”

@natxoescandell: “Bon treball el de la gent del @BlocCarcaixent amb el HT #plenaricarcaixent. I enhorabona a tots els de la Pl. Major! #PrimaceraValenciana”