Ser amic o familiar d’algun membre del PP, un mèrit per treballar a l’ajuntament de Carcaixent, i ara també a França

D’acord amb la informació facilitada pel regidor d’Interior a petició dels grups Bloc-Compromís i Units per València, queda clar que ser amic, conegut o familiar dels regidors membres de l’equip de govern (PP-PSD) és un avantatge a l’hora de trobar treball a l’ajuntament.

Així, preguntats el regidor Antonio Ahullana i els tècnics municipals sobre el procediment seguit per cobrir temporalment una vacant a l’escoleta infantil municipal, la resposta ha estat molt clara: “s’ha contractat a qui la regidora d’educació ha proposat i no hi ha hagut cap procediment de selecció”, casualment familiar directa de la regidora.

“Esta forma de procedir està completament fora de lloc i és inadmitible. Tots els ciutadans de Carcaixent haurien de tenir les mateixes oportunitats a l’hora d’optar a un lloc de treball, especialment els que més ho necessiten, i no solament els arrimats al PP-PSD”, manifesten els representants de BLOC Compromís i Units per València.

Però no és este l’únic cas de contractació sospitosa, ja que en preguntar també pel resultat de les gestions fetes per part de l’alcaldessa en un viatge a França per tal d’aconseguir treball en explotacions agrícoles franceses, el regidor de personal ha confirmat que des de l’ajuntament s’estan recollint sol·licituds, sense cap tipus de convocatòria prèvia, afirmant que “no cal fer difusió, perquè rebríem un allau de peticions, i la gent del carrer ja ho sap perquè entre ells s’ho conten”.

Així ha confirmat que en desembre ja es va fer un primer enviament de sol·licituds a França, sense que passaren cap tipus de filtre del departament de benestar social, mentre que només les que estan arribant ara, s’estudiaran pels serveis socials municipals.

“Pel que hem sabut, és el mateix regidor d’interior qui està fent la selecció entre els afortunats que han pogut enterar-se que existia esta oportunitat de treballar a l’estranger, a les hores d’ara, no tenim coneixement que s’haja efectuat cap gestió tendent a aconseguir una selecció de ciutadans interessats amb la deguda publicitat, transparència, informació i objectivitat, que garantisca la igualtat dels que vulguen participar” manifesten els partits denunciants.

“No ens sembla mal que des de l’ajuntament s’intente buscar feina per a la gent que ho necessita, però pensem que el procés ha d’estar obert a totes les famílies i no només a aquelles persones que han sigut avisades pels regidors del PP o PSD, que tenen informació privilegiada”.

Tot i que el regidor Ahullana ha assegurat que no hi ha que buscar fantasmes en l’actuació municipal, allò cert és que ha sigut gràcies als comentaris i les queixes d’alguns veïns que hem pogut conéixer els primers detalls del procediment seguit, que “hi ha una trentena de persones que en les pròximes setmanes marxaran al país veí, i que s’ha celebrat una reunió als locals d’una de les associacions de veïns de Carcaixent a porta tancada. Tot, mentre continuem sense tindre una resposta escrita a les diverses preguntes presentades per registre en el mes de gener en què demanàvem informació precisament sobre aquest tema”.

“Ens sorprén també els silenci i la complicitat dels dos regidors de l’equip de govern procendents d’Unió Valenciana, un ara en el PP i responsable de personal, i l’altre en el PSD, els dos únics alliberats, que en l’anterior legislatura denunciaven l’obscurantisme del govern de Lola Botella, i ara l’abanderen sense cap tipus de pudor”.