El poble pagarà la mala gestió del Partit Popular


El Pla d’Ajust presentat per l’equip de la Sra. Botella descarrega tot el pes

dels retalls en els ciutadans i en els treballadors municipals.

 

Carcaixent (29.03.2012). La penúria financera perquè travessa l’ajuntament de Carcaixent, causada pels més de 10 anys de gestió del Partit Popular i agreujada per la crisi econòmica general, més el decret aprovat al mes de desembre pel govern de Rajoy, han obligat l’ajuntament a presentar un Pla d’Ajust. D’esta manera es podrà cancel·lar en unes setmanes una part del deute que el municipi té amb proveïdors i altres creditors: 1.922.000 euros d’un total de 3.945.072

És el tercer Pla d’ajust que presenta el Partit Popular (en esta ocasió juntament al PSD) en menys de tres anys; i és el més dur de tots i el més antisocial, amb molta diferència en relació als altres dos.

I és que la impossibilitat d’aconseguir ingressos suficients per quadrar el presuspost a final d’any ha generat un romanent de tresoreria negatiu, fixat en 2.168.444 €. i una falta de finançament a 31 de desembre de 2011 superior als 451.000 euros. D’ahí la necessitat de plantejar ara forts retalls en les partides de despesa, que incidiran negativament al llarg dels pròxims anys sobre bona part dels serveis que presta l’ajuntament, fins el punt d’haver-ne de suprimir algun a partir de juny, com per exemple el transport escolar.

Estos retalls, a més, també afectaran notablement els treballadors municipals, que perden alguns complements que venien cobrant fins ara. D’entre els més perjudicats es troben els interins i els laborals temporals als qui s’ha aplicarà una rebaixa addicional del 20% en la seua jornada laboral i en la retribució percebuda.

D’altra banda, el Pla obliga igualment a plantejar noves pujades en els impostos i taxes municipals, que aniran progressivament acostant-se als màxims permesos per la llei, així com a introduir en alguns casos noves taxes en serveis de caràcter marcadament social, com ara l’assistència domiciliaria.

Per al BLOC este nou Pla d’Ajust és la mostra més evident del fracàs de la gestió del Partit Popular, una gestió feta d’esquenes a la realitat i sense recursos suficients per pagar les actuacions realitzades. D’esta manera l’endeutament de la ciutat ha crescut considerablement fins arribar als 18 milions d’euros (20 una vegada aprovat el Pla d’Ajust i concedit el crèdit ICO per pagar els 1.922.000 euros a proveïdors), havent de suportar fins i tot la part de finançament que corresponia a la Generalitat Valenciana.

 

“És surrealista que mentre els ciutadans contemplen cada dia l’esquelet de l’aulari municipal, i es malbaraten recursos públics en l’enderrocament de l’edifici de Correus, es propose retallar en beques de menjador”, comenta Paco Salom.

“L’equip de la Sra. Botella no ha volgut en cap moment assumir la greu situació i ha continuat amb una política de despesa innecessària, desoint l’advertiment dels serveis tècnics municipals, i les alertes llançades des de l’oposició, però al final, com a la lletera del conte, a Lola Botella se li ha trencat el canter”, continua el portaveu del Bloc.

Malgrat la gravetat de la situació, sembla que el govern format per PP i PSD encara no ha escarmentat, i simultàniament a l’aprovació del Pla d’Ajust pretén crear en la plantilla de l’ajuntament la plaça de vicesecretari interventor, que té un cost estimat de 60.000 euros anuals, sense comptar la proposta amb l’informe favorable de l’interventor.

Per al BLOC esta iniciativa està fora de tota lògica, més quan al mateix temps s’està plantejant un retall important en serveis socials i en les condicions laborals dels treballadors.

A més de no estar clara la seua legalitat, el decret de mesures contra el dèficit aprovat pel govern d’Espanya mostra clarament la voluntat de lluitar contra el dèficit públic, i fins ara cap responsable tècnic o polític dels departaments de secretaria o hisenda ha justificat la creació del lloc.

Des del BLOC ens preguntem on està l’excepcionalitat de la situació que recomana la creació d’un lloc d’alta direcció en l’ajuntament de Carcaixent, però lamentablement sospitem que la resposta a esta pregunta rau en l’alcaldessa de Carcaixent, ja que totes les informacions apunten a que el motiu no és altre que l’enfrontament de la pròpia alcaldessa amb els tècnics municipals, que s’han negat a continuar per la senda seguida fins ara pel govern municipal que posa en perill la viabilitat del mateix ajuntament.

EL PLA D’AJUST

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *