Bloc-Compromís de Carcaixent valora molt negativament la decisió de la Conselleria d’Educació de suprimir dues unitats en el col·legi Francesc Pons.De fet estes supressions suposen també la supressió de dos llocs de treball més en la plantilla del centre. En total 4 mestres veuran suprimit el seu lloc de treball.

Per a Bloc-Compromís la decisió no té en compte la realitat del centre escolar ni les necessitats de l’alumnat de l’esmentat centre.

Si tenim en compte que el centre atén nombrosíssims casos d’alumnat amb necessitats educatives especials, resulta que per a la conselleria s’ha de suprimir a més de dues unitats, una plaça de recolzament en educació infantil i una de pedagogia terapèutica.

Amb aquesta decisió molts alumnes, amb necessitats educatives especials, quedaran desatesos i la qualitat de l’ensenyament per a la resta quedarà molt minvada per la manca de recursos al centre.

Des de BLOC-Compromís donem suport a l’escrit fet des del Consell Escolar Municipal adreçat a la conselleria per tal que reconsidere la seua decisió i esperem que es torne a la situació anterior.

La situació a l’IES Arabista Ribera és semblant i més d’una desena de llocs de treball desapareixeran tenint com a resultat disminució de la qualitat de l’ensenyament.

Des de BLOC-Compromís ens reafirmem en que les retallades fetes des de la Conselleria d’Educació afectaran molt greument la qualitat de l’ensenyament i donem el nostre recolzament a quantes iniciatives es promoguen per tal de manifestar el rebuig a les mesures preses per la Generalitat Valenciana, en aquest sentit.