Ja han començat les obres d’enderrocament de l’edifici de Correus i el posterior asfaltat de la zona on s’ubica. Els treballs han d’estar acabats a la finalització del pròxim mes de setembre, tot just abans del començament de les Festes Majors de Carcaixent.

L’equip de govern (PP-PSD) es gastarà en estes obres vora 700.000 euros, gran part d’estos diners són provinents del Pla Ruralter, subvenció concedida per la Conselleria d’Agricultura per a realitzar actuacions de modificació del paisatge urbà, i l’altra part serà sufragada amb recursos municipals propis.

La compra de l’edifici de Correus i la seua posterior demolició, juntament amb el condicionament del solar, va ser aprovada la legislatura anterior, amb la majoria absoluta de l’equip de govern del PP i els vots en contra de Bloc-Compromís.

Per a Bloc-Compromís esta obra no és una actuació prioritària, ja que el principal objectiu que persegueix és la millora estètica de la plaça. A més és una mostra més de la irresponsabilitat de la gestió de l’equip de govern (PP-PSD), amb unes finances municipals enfonsades i sense tenir assegurat el finançament total de l’obra.

La compra i l’enderrocament de l’edifici de correus és un insult per als més de 2.500 aturats amb què compta Carcaixent en estos moments. L’equip de govern (PP-PSD) no pot justificar-se dient que és una oportunitat. Per a Bloc-Compromís sols es pot parlar d’oportunitat, si es tenen recursos de sobra i les necessitats bàsiques estan cobertes.

Els informes del departament d’Intervenció deixen molt clar que la subvenció concedida per la Conselleria d’Agricultura no satisfà l’import total de la compra de l’edifici i l’obra d’adequació. Per això cal destinar fons municipals propis, ara per ara inexistents, i que s’hauran de buscar per afrontar els pagaments en l’any 2012.

Des del BLOC-Compromís tenim altres prioritats per a Carcaixent. Perfectament s’haguera pogut destinar part de l’import de la compra de Correus a acabar la “ronda oest” del carrer Joanot Martorell, i completar així les obres d’obertura de l’avinguda Joan XXIII, pagades també amb les mateixes ajudes.