BLOC-COMPROMÍS DEMANA ACTUACIONS CONTRA LES INUNDACIONS EN EL CASC URBÀ

La tronada d’ahir dijous, que va descarregar 110 litres per metre quadrat a Carcaixent en només 2 hores,  provocà que una vegada més l’aigua correra per damunt les voreres, i que fins i tot passejara les plantes baixes en algunes zones del casc urbà. I és que, novament, la xarxa de clavegueram no va poder evacuar tota l’aigua amb normalitat.

Per a BLOC-Compromís (a diferència del que manifestaren anit alguns dels membres de l’equip de govern) esta situació no ha de considerar-se “normal”, per molt que es repetisca any rere any, ja que és la falta d’actuació de les administracions el que provoca que, cada tardor, els habitants de Carcaixent estiguen amb l’ai al cor quan s’ennegreix el cel.

“Des de Bloc-Compromís venim reclamant actuacions per baix de la “cota zero” des de fa anys, és a dir, actuacions a nivell de clavegueram i de la xarxa de col·lectors, però sembla que mai és el moment”, afirma Paco Salom. “Per a  les administracions sempre hi ha altres coses que semblen més importants, suposem que per ser més vistoses i de major rendibilitat electoral. I al final, allò que realment podria resultar un benefici per a la població, perquè evitaria inundacions puntuals i danys en les cases, sempre queda per a un altre moment”.

Per a BLOC-Compromís no hauria de passar un sol dia més sense que l’ajuntament elaborara un pla d’actuacions per tal d’anar solucionant els problemes d’inundació en determinades zones del nucli urbà, com ara Cogullada, la zona dels carrers la Pau i Bonaire i les avingudes. “Som conscients que l’ajuntament no té els suficients recursos per mamprendre en solitari aquestes actuacions, per tant hem d’exigir també a les administracions superiors que invertisquen en el que toca. No pot ser que la Generalitat subvencione places i fonts i que no hi haja partides per a la renovació de clavegueram, ni tampoc que una de les primeres actuacions del govern de Rajoy fóra paralitzar el pla contra inundacions de la Ribera”, continua Salom.

“El que passà ahir va ser un avís del que pot passar en les properes setmanes, i a les persones afectades no se’ls pot dir en cap cas que el que van viure anit és normal, i que s’aguanten veient any rere any com l’aigua els entra en casa. Hui hi havia matalassos eixugant-se en el carrer de Santa Bàrbara, i això mai pot ser normal. És necessari que d’una vegada per totes, per exemple, entre el funcionament el desviament del barranc de Sant Antoni, que evitaria les inundacions en el carrer la Pau i en Francesc Pons. No entenem que, estant feta l’obra, no s’acabe la connexió pendent.”

De la mateixa manera, anit es va evidenciar novament la falta de mitjans en la policia local, amb solament 3 agents en el torn nocturn (als que es va afegir un policia que va allargar la seua jornada laboral). “Per molt que s’esforçaren, quatre persones no poden atendre adequadament les nombroses incidències que s’originen amb la inundació dels carrers. Arroseguem des de fa anys un problema amb la dotació de personal de la policia local, però estant com estàvem en alerta taronja, la dotació de personal va ser clarament insuficient”, i així ho han manifestat els veïns dels barris afectats.

Arxivat en: Economia, Medi Ambient, Política, Urbanisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *