Aquest més s’han començat a notar els efectes de les retallades de personal en diversos serveis municipals, com a conseqüència de les reducció, tant de jornada com de sou, que han patit  alguns treballadors municipals, sense que a hores d’ara açò haja suposat cap estalvi per a les finances locals.

En aquest sentit, el regidor Vicent Albelda, ha volgut remarcar el cas de l’Escoleta Infantil Municipal La Vieta. “En l’escoleta s’ha retallat el 20% de sou i horari a una de les mestres titulars, interina des de fa anys. Com que la classe de la qual és tutora, de xiquets de dos anys, no podia quedar desatesa les hores que la mestra no es trobara al centre, es va haver d’iniciar un procés de selecció d’una nova mestra per cobrir eixes hores i per fer el suport en la resta d’aules, que ha finalitzat ara.”

Vicent Albelda explica: “Açò ens pareix un desgavell i una mostra d’improvisació absoluta. En cas de ser necessària una altra persona, el més normal hauria sigut retornar a la mestra interina al 100% de dedicació i fer un contracte a temps parcial a la persona que haja de fer el suport”.

La mesura del retall del 20% s’ha fet a un total de 14 persones amb contracte d’interinitat sense tindre en compte el tipus de feina que realitzen ni les conseqüències que la reducció anava a tindre en els serveis prestats per l’ajuntament.

Així trobem també el cas de la biblioteca en la que, a causa de la reducció horària a una de les treballadores, està plantejant-se des de la redigoria la possibilitat de modificar a la baixa l’horari d’atenció al públic.

Per a Bloc-Compromís “aquesta mesura, la dels retalls discrecionals, és una mostra més de la improvisació d’un equip de govern que funciona sense parar-se a pensar en les conseqüències que les seues decisions tenen sobre la ciutadania a la que es deuen. No neguem que s’haja de modificar la plantilla municipal, però sempre garantint la prestació en condicions dels serveis”, conclou Vicent Albelda.