Finalment hi haura borsa de treball d’emergència social, amb unes bases de consens

S’accepten les esmenes presentades per aquest grup, amb l’objectiu d’obrir realment la borsa a les famílies més vulnerables, i eliminar les contractacions discrecionals per afinitat.

Bloc-Compromís porta molts anys exigint la transparència total i la igualtat d’oportunitats en la contractació de personal al servei de l’ajuntament i de l’empresa municipal PROCARSA, mitjançant la constitució de borses de treball, i particularment reclamant l’eliminació de les contractacions discrecionals per afinitat a l’equip de govern. Ara, per fi, l’equip de govern (PP-PSD) ha presentat unes bases per a la creació d’una borsa de treball que s’usarà en casos d’emergència social. 

Després de fer-se pública la notícia en diversos mitjans de comunicació, la proposta es va tractar per fi en l’última sessió de la Comissió Informativa d’Interior. Així, els diferents grups de l’oposició que ho consideraren convenient (no tots) van aportar diverses esmenes al document inicial presentat per PP i PSD. Les més de 20 esmenes presentades pel grup municipal Bloc-Compromís van ser acceptades tant per l’equip de govern, com per la resta de grups de l’oposició, totes elles destinades a facilitar l’accés real als llocs de treball per part de les famílies en situació més vulnerable.

“Des de Bloc-Compromís celebrem enormement que finalment l’equip de govern haja agafat el guant que des de fa tant temps li hem llançat en comissions informatives, plens i sempre que hem tingut ocasió”, comenta Paco Salom, portaveu del grup municipal a Carcaixent. “Hauria sigut desitjable que, enlloc d’assabentar-nos per la premsa d’una notícia tan important, ens ho hagueren comentat primer als grups de l’oposició. Tot i això, hem tingut l’ocasió d’aportar esmenes a les bases i estem satisfets en eixe sentit, ja que amb la nostra intervenció queden uns criteris més inclusius, on caben més persones afectades per aquesta crisi sagnant que els ciutadans no hem provocat, i amb les quals podrem ajudar a més gent en obrir els paràmetres d’admissió a la borsa i reformular els criteris de barem”, explica. “Sols lamentem profundament que l’equip de govern haja trobat únicament 30.000 per a dotar aquesta partida que, per a nosaltres, és totalment prioritària”.

I és que, tot i que l’equip de govern va anunciar que s’hi destinarien 72.000 a la borsa, realment sols en seran 30.000. La resta es destinarà a ajudes per a contractació al comerç local (12.000 €) i a col·laboracions amb el SERVEF (30.000 €).

“El grup municipal Bloc-Compromís ha treballat a fons les bases per evitar possibles exclusions, tenint en compte tots els supòsits probables. Hem proposat redaccions que atengueren el nombre màxim de ciutadans que siga possible”, continua Salom. “Amb la intervenció final del cap de departament de personal de l’Ajuntament han quedat unes bases que són de consens i que satisfan a tota la corporació i, estem segurs, que als ciutadans de Carcaixent”, continua.

Tot i que inicialment va haver una proposta perquè hi haguera un membre de cada grup polític “estem particularment satisfets de que s’haja acceptat la nostra proposta per tal que no figure cap polític, de cap grup, al llarg del procés de barem ni tampoc com a assessor. Entenem que la millor opció, la més transparent i independent és que la comissió que seleccione les persones que seran contractades estiga formada únicament per tècnics municipals, tant de l’àrea de Personal com, particularment, de la de Benestar Social.

“Des de Bloc-Compromís ens comprometem a donar màxima difusió a les bases de la borsa d’emergència a través de les xarxes socials, així com en tots aquells mitjans de comunicació que estiguen al nostre abast, perquè cap persona que ho necessite es quede fora per qüestió de terminis”, conclou Salom.

Arxivat en: Economia, Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *