Indignació davant la realització d’un acte institucional per tal de fer entrega de les claus de 7 vivendes socials

El dimarts, 14 de maig, la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, ha visitat Carcaixent per signar un conveni i donar les claus de set vivendes socials.

“Des de Compromís volem expressar el nostre rebuig a aquesta política d’“escaparate” del Consell, que ha permés l’equip de govern de Carcaixent”, comenta Rosa Nicolau, regidora de la Comissió Informativa de Benestar Social pel Grup municipal Bloc-Compromís.

El conveni al qual es fa referència es va aprovar en la sessió del Ple ordinari el mes de febrer, i es va acceptar com a mal menor amb moltes objeccions, fins i tot de la regidora de l’àrea, Blanca Garrigues. El conveni dóna prioritat en l’assignació de d’habitatges de lloguer social a persones desnonades, sense tindre en compte altres criteris importants de caràcter sociofamiliar i econòmic. “Hi ha famílies que porten molt de temps esperant a rebre un lloguer social i caldria valorar tots els factors que afecten a les persones que hi opten a obtindre’l”, comenta Nicolau. “Ni als regidors de Compromís ni a la Sra. Garrigues ens agradava eixe punt del conveni, però tots ho vam haver d’acceptar per tal que els carcaixentins puguen seguir beneficiant-se dels lloguers de l’IVVSA”.

Considerem una perversió que una consellera que té a la seua mà la possibilitat de donar eixida a altres projectes que Carcaixent necessita, com per exemple, els que li va traslladar Compromís, per escrit, en la seua última visita al poble; vinga ara a fer-se una foto, i faça bandera d’una atenció social que dia rere dia, el Consell i el Govern de l’Estat no paren de retallar.

“Si a la consellera i al govern municipal de Carcaixent els importara la situació social de les persones, no farien un espectacle públic del lliurament de les claus de set habitatges socials a famílies amb històries duríssimes”, explica Nicolau. “Aquest procediment sempre s’ha fet en privat, a les instal·lacions de l’IVVSA. I encara resulta més sagnant que les famílies pagaren els imports que els corresponien divendres passat, i hagen d’esperar fins hui dimarts per tindre les claus. Tot això per a què la Sra. consellera i els regidors de l’equip de govern puguen fer-se la foto”, continua Nicolau. “Recordem que moltes d’aquestes famílies viuen en situacions de molta precarietat i per a ells cada dia conta. Aprofitem per a dir-li a la Sra. Bonig que hi ha moltes famílies a Carcaixent que no tenen una vivenda en condicions i esperen l’ajuda del govern valencià per a aconseguir un lloguer social”, conclou Rosa Nicolau.