L’acte comptarà amb la presència de representants de l’Associació de Víctimes del Metro 3J i de Barret Films 

Joves amb Compromís Carcaixent projectarà el documental 0 Responsables, sobre l’accident de metro de València. L’acte tindrà lloc aquest divendres, 24 de maig, a partir de les 19.30 hores a l’Auditori municipal, antigues Dominiques, de Carcaixent. I comptarà amb la presència d’Ana Esplugues, supervivent d’un dels pitjors accidents de metro ocorreguts a Europa, i membre de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AV3J), i Andreu Signes, responsable de la productora del documental Barret Films. És la primera vegada que es projecta el documental fora de València.

L’accident del metro de València tingué lloc el dilluns, 3 de juliol de 2006. Eixe dia, cap a les 13.03 hores, una unitat de tren amb unes 150 persones a bord va descarrilar en una revolta pròxima a l’estació de Jesús. La tragèdia va causar la mort de 43 persones i ferides a 47 persones més.

Segons afirma Natxo Escandell, portaveu de Joves amb Compromís de Carcaixent: “recentment hem conegut que la Fiscalia Provincial de València ha obert diligències per dues línies d’investigació, una sobre les causes del sinistre i les possibles responsabilitats penals que se’n puguen derivar, i una altra sobre la possibilitat de fals testimoni dels directius i tècnics de FGV en la breu comissió d’investigació celebrada a les Corts Valencianes. Així mateix, les últimes informacions conegudes fan palés que els responsables de MetroValència contractaren una empresa de comunicació amb diners públics, per tal de preparar les seues declaracions davant la comissió d’investigació. Per tot això, i amb l’objectiu de fer visible la lluita de l’AV3J hem decidit projectar el documental de Barret Films, 0 Responsables, a Carcaixent”

Compromís sempre ha manifestat el seu rebuig a l’actitud obscurantista i de manipulació del govern del PP, al voltant de l’accident de la línia 1 del metro de València. Des del primer moment demanà explicacions als responsables polítics. I posteriorment denuncià la farsa en què es convertí la comissió d’investigació de les Corts.