Compromís per Carcaixent celebrà el dijous, 13 de juny una Assemblea Local Extraordinària per fer balanç dels dos primers anys de la legislatura 2011-2015.

En l’assemblea, tant Paco Salom, portaveu del grup municipal com Rafa Oliver, secretari comarcal, van explicar els assistents la greu situació de l’Ajuntament de Carcaixent, que es troba paralitzat per la nefasta gestió del Partit Popular en els últims anys.

Algunes de les conseqüències de la paràlisi de l’Ajuntament i de la política de retalls del Partit Popular son les pujades sistemàtiques d’impostos i taxes, l’eliminació de la gratuïtat de serveis públics, l’augment de factures impagades als proveïdors, la manca d’inversió pública, etc. Totes aquestes decisions sols ajuden a generar més atur, alhora que repercuteixen, molt negativament, en la vida i el benestar dels ciutadans de Carcaixent.

Entre les causes que han portat a esta situació cal destacar l’elevat deute, actualment de 17,2 milions d’euros; l’aprovació de tres plans d’ajust, que asfixien les finances municipals i retallen en prestacions i serveis públics, anul·len la inversió i fan pujar els impostos, any rere any; i el romanent de tresoreria negatiu, que ha obligat a prorrogar el pressupost municipal els tres últims exercicis.

Dos exemples clars de l’herència que deixarà el govern del Partit Popular a Carcaixent, són: la construcció de l’aulari del sector Gaianes, on han colgat més d’1,2 milions d’euros i l’enderrocament de l’edifici de Correus, que ha costat a la caixa municipal prop de 450.000 euros. Estes actuacions irresponsables, no fan més que demostrar que les prioritats del Partit Popular no són les mateixes que té el poble de Carcaixent.

Així mateix, cal assenyalar com un factor més de desestabilització i paràlisi de l’Ajuntament de Carcaixent, l’aparició i augment de lluites polítiques internes, que en els últims mesos tenen ocupats alguns polítics de l’equip de govern, que sols aconseguiran perjudicar, més si cap, els interessos del poble de Carcaixent.

L’Assemblea Local també va fer repàs de la tasca realitzada per Compromís a l’oposició. Per una banda, la crítica acompanyada de propostes i la fiscalització a l’equip de govern. En este sentit Compromís s’ha pronunciat fermament en assumptes com l’assignació de retribucions dels regidors, l’eliminació dels membres de l’oposició en el Consell d’Administració de PROCARSA, la política de contractació del PP, l’aprovació del pla d’ajust i la creació de la plaça de vicesecretari, entre altres.

D’altra banda, l’oposició responsable demostrada pel Grup municipal Bloc-Compromís en assumptes d’importància per al benestar dels veïns de Carcaixent, com la recollida del fem i la contaminació per herbicida de l’aigua potable, ha servit per ajudar, en primer lloc, a trobar les solucions i informar-ne a la població, i després per a demanar les explicacions pertinents. Per a Compromís, aquest sentit de la responsabilitat demostrat en situacions complicades i vitals per a la població és necessari en qualsevol grup que aspire a governar un municipi com el nostre.

En la línia de política propositiva Compromís ha presentat diverses actuacions possibles que l’equip de govern PP-PSD continua tenint damunt la taula des de fa mesos en molts dels casos. Entre les propostes presentades podem citar l’augment en la dotació de les partides de benestar social, nou reglament orgànic municipal, nou sistema de cobrament de dietes, nova ordenança per a zona ORA gratuïta, nova ordenança reguladora de guals, instal·lació del segon centre salut a l’aulari Gaianes, creació de borses de treball, accessibilitat a l’estació de Carcaixent, trasllat de dependències municipals a l’edifici de Santa Anna, etc. També s’han presentat esmenes als pressupostos de l’Estat i de la Generalitat, amb la finalitat de realitzar actuacions prioritàries en equipaments i contra inundacions, entre altres.

Per últim Compromís ha volgut destacar la seua ferma voluntat de fer una política centrada en les persones. Per això insisteix en el foment de la participació ciutadana, unit a més transparència i informació de la vida pública municipal. Algunes actuacions encaminades a aquest objectiu són la revista Infobloc, les campanyes informatives pels barris de Carcaixent, la campanya informativa sobre Correus, reunions amb col·lectius i associacions locals, retransmissió de plenaris via twitter, vídeos de les intervencions més destacades dels plenaris en el Youtube, utilització de les noves tecnologies i les xarxes socials, etc.