La neteja de la muntanya realitzada a finals d’estiu per l’ajuntament de Carcaixent, tal i com s’ha fet, augmenta el risc d’incendi en la zona sobre la que s’ha actuat.

Estos treballs s’han fet aprofitant ajudes de la Generalitat per lluitar contra l’atur en estiu, i sols s’han fet quan estaven assegurats els recursos, la qual cosa explica que els treballs de neteja hagen començat en el mes de setembre en lloc d’abans de començar l’estiu, temporada en la que el perill augmenta. Però esta neteja no s’ha fet en l’extensió que en principi tocaria, perquè s’han acabat els recursos disponibles. D’esta manera una vegada s’han acabat, s’ha quedat una franja pendent sobre la que es manté el perill. Amb un fet agreujant: haver deixat restes amuntonades a la vora de la carretera. D’esta manera allò que en principi havia de ser beneficiós, esdevé un major perill, més quan estem parlant d’una zona pròxima a les urbanitzacions de Sant Blai, Tir de Colom i la residència Aigües Vives.

Per a Compromís, esta gestió mediambiental del Partit Popular ha estat molt negligent i temerària. Per això exigim una actuació urgent per retirar les restes que hi ha amuntonades en estos moments, amb l’objectiu de reduir realment el perill d’incendi. “Algú hauria de dir als regidors responsables que el matoll verd és un perill, però el matoll sec i amuntonat esdevé pólvora en cas d’incendi, en actuar com a element accelerant i propagador”.

Matolls Sant BlaiD’altra banda hi ha el fet que els treballs de neteja s’han fet en parcel·les privades, amb l’argument de protegir la carretera d’accés a les urbanitzacions de Sant Blai i el Tir de Colom. Preguntat l’equip de govern sobre si té intenció de cobrar el cost de la neteja als propietaris de les parcel·les sobre les que s’ha treballat no hem tingut cap resposta, tot i que hem plantejat la pregunta en dos ocasions. Sembla que ja es donen per satisfets pel fet d’haver obtingut permís per entrar en la muntanya privada.

“Esta autocomplaença està fora de lloc, i mostra comporta malbaratar els escassos recursos disponibles”. El PP oblida, o desconeix o ignora que els propietaris de terreny forestal tenen l’obligació de mantenir-los en condicions adequades, i que en tot cas les administracions poden actuar subsidiàriament i després passar el càrrec als propietaris. És el que està fent-se en el cas dels solars del casc urbà. Però en esta ocasió sembla que el govern del PP no té massa intenció de recuperar uns recursos que ben rebé podrien destinar-se a continuar donant ocupació als parats de Carcaixent.

Per tot açò exigim per tercera vegada, i ara públicament, una explicació més rigorosa sobre les actuacions realitzades, i que per part de l’alcaldia s’exigesquen responsabilitats als regidors delegats que a hores d’ara continuen permetent una situació de risc i de perill en la muntanya de Carcaixent.