Bloc-Compromís s’oposa al pressupost de Carcaixent de 2013

Només serveix per resoldre aspectes tècnics i tractar de dissimular, sense èxit, la pèssima gestió dels últims anys

Al pròxim Ple extraordinari s’aprovarà, previsiblement només amb els vots del PP, el pressupost municipal per a l’any 2013, el primer que l’equip de Lola Botella ha sigut capaç de confeccionar en tot el que duguem de legislatura malgrat la seua majoria. I ho farà amb l’any a punt d’acabar, i després d’haver prorrogat tres vegades el de 2010, simplement per tractar de resoldre alguns aspectes tècnics.

Bloc-Compromís votarà en contra per diverses raons:

 

– Pel procediment seguit, desconsiderat com mai amb els grups de l’oposició, que fins a dijous passat no van tindre accés a la informació completa necessària per a al seu estudi i que s’han vist privats de la possibilitat de debatre’l en comissió, malgrat les successives promeses per part del regidor d’Hisenda.

– Pel contingut, en tant que el pressupost és la concreció d’una política que Bloc-Compromís de Carcaixent no comparteix en absolut i que passa per:

  • l’atac als treballadors municipals, les retallades en serveis públics,
  • la rebaixa en el suport a les famílies i
  • l’absència d’inversions productives.

Si estem així és justament per la política i la gestió pressupostària del Partit Popular dels últims anys: errònia i irresponsable, que ha abocat al bloqueig de les finances municipals, amb tres plans d’ajust a les esquenes i amb unes conseqüències serioses per les famílies de Carcaixent, que tenen en l’ajuntament un problema i no un aliat.

– Pel que amaga, perquè malgrat el que puga pregonar-se mediàticament, sí que puja impostos, ja que la congelació d’algunes taxes o preus és deguda exclusivament a que es compensen les pujades previstes amb l’augment de l’IBI imposat pel govern central del PP. 

LA POLÍTICA DE PERSONAL: EL DESASTRE MÉS ABSOLUT 

Este pressupost és el reflex d’un model polític i de gestió que no compartim. Rebutgem especialment la política en matèria de personal que el PP posa ara per escrit, amb canvis i recol·locacions que res tenen a veure amb les necessitats de l’Ajuntament, que no han de ser altres que les del poble de Carcaixent.

No compartim que les àrees més importants d’este ajuntament no estiguen dotades del personal que necessiten. Per a Bloc-Compromís és fonamental l’àrea d’Hisenda (Intervenció i Recaptació) i així ho venim reclamant des de fa anys. Aquesta és una àrea fonamental, sempre, però especialment en temps de crisi. És un àrea en la que s’amoritzen llocs de treball, mentre que el regidor fa de tècnic, ningú marca directrius polítiques, o continuem sense inspector de tributs, mentre s’envia personal a serveis on no hi ha els llocs de treball, perquè no estan creats (agricultura, biblioteca).

La Policia Local continua sota mínims, tant que fins i tot ens han tret a la televisió, però les vacants continuen sense cobrir-se, i retallem la dedicació de funcionaris interins (en temps i sou) per a simultàniament cobrir el servei que deixa de prestar-se amb eventuals al 100% de dedicació.

Però l’autèntic forat negre el tenim a PROCARSA, on el PP continua vetant la presència de l’oposició al Consell d’Administració i que s’està fent servir per substituir personal funcionari per personal que accedeix al seu lloc de treball a dit. És urgent que algú explique per què s’utilitza Procarsa per a oferir determinats serveis si el cost de la prestació supera el cost dels funcionaris municipals que es dediquen al mateix, encara que molts sospitem el motiu: pagar favors i fidelitats.

Segons Paco Salom, portaveu de Compromís a Carcaixent, “votarem en contra per tot el que hem argumentat i perquè aquesta ruïna és únicament responsabilitat del Partit Popular, no nostra. En moltes ocasions els hem advertit que estaven deixant morir el malalt. La culpa és del PP i seua la responsabilitat, però els té igual, perquè qui ho paga no són els regidors sinó el poble. Als regidors del PP les advertències d’oposició i tècnics no els interessen. Els ha fet igual fins que han sabut que no seran ells els qui estaran ací en 2015 perquè, encara que poguera guanyar el PP les eleccions, els actuals membres del govern municipal no seran regidors, i així ho admeten davant qui els vol escoltar, per la guerra interna que pateixen. Però tots són responsables, els actuals i els futurs que ara estan a l’ombra callats. Són còmplices per complet d’aquesta sagnia i desgovern que els ha ajudat a guanyar eleccions i els ha mantingut a ells també contents mentre les coses s’han pogut anar maquillant, tots en són responsables”.

Arxivat en: Economia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *