Amb una ORA de pagament, el PP gestiona contra de la ciutadania

L’elecció d’un sistema de pagament per a la regulació de l’aparcament demostra que el govern de la Sra. Botella prefereix un sistema per a generar ingressos a un sistema gratuït, i dona la raó als veïns que acusen l’ajuntament d’actuar pensant sobretot en recaptar i no tant en resoldre el problema de l’aparcament.

El PP ha anunciat en premsa un sistema ORA que sols s’aplicarà pels matins, i ho fa amb l’argument de què així es rebaixen els impostos municipals a la ciutadania. I tot per tal de facilitar l’accés als serveis públics, reduir l’estacionament permanent i facilitar la rotació dels vehicles.

Des de Compromís denunciem la falsedat de l’argument, ja que en realitat el que hi ha és un menor servei municipal en matèria d’aparcament. No hi ha cap retall d’impostos. Per a Paco Salom, portaveu de Compromís a l’ajuntament, “El sistema que en uns dies entrarà en vigor, lluny de resoldre la rotació de vehicles i facilitar l’accés, el que farà serà consolidar l’aparcament permanent per les vesprades en zones altament ocupades i complicarà l’accés al comerç local. Això es posarà especialment de manifest en la zona de Julià Ribera-Sant Francesc d’Assís, on fins ara, amb pagament tot el dia ja no hi havia llocs lliures, i on a partir d’ara, amb aparcament lliure, sense regulació, i de franc, serà molt més difícil aparcar”. El comerç local tradicional de la zona serà un dels grans perjudicats: tindrà un obstacle més, en veure complicat l’aparcament, tot just el contrari del que proclama el Partit Popular.

Compromís va presentar fa més d’un any una proposta reguladora de l’aparcament, la característica principal de la qual era la gratuïtat i la diferenciació de zones, segons l’activitat i els serveis disponibles. Esta proposta tenia fins i tot l’acceptació dels responsables de trànsit de la Policia Local de Carcaixent; però no ha sigut tinguda en consideració, per motius que fins ara encara no s’han explicat. Segon Paco Salom, “està clar que el que prima és l’interés recaptatori del sistema, generar ingressos per a l’ajuntament, igual que el sistema anterior, a través d’un cànon del 16% sobre els ingressos totals anuals que aconseguisca l’empresa concessionària. El PP ha perdut una gran oportunitat, ja que hi ha sistemes de regulació horària implantats, que funcionen, i són gratuïts. Si no li agradava el nostre, perfectament haguera pogut buscar-ne un altre, perquè de gratuïts n’hi ha en tot l’Estat i funcionen”.