L’Ajuntament de Carcaixent manifesta la seua indignació pel Pla de Conca del Xúquer

Aprova, a proposta de Compromís i amb l’abstenció de l’equip de govern, demanar les dimissions del ministre d’Agricultura, del vicepresident de la Generalitat, del director general de l’Aigua i de la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

El ple de Carcaixent aprovà anit per via d’urgència una moció presentada per Compromís en què es manifestava la seua indignació i malestar per l’aprovació al Consell de l’Aigua del nou Pla de Conca del Xúquer, amb el vot favorable entre d’altres de la Generalitat Valenciana, últim pas abans de l’aprovació definitiva del document per part del Consell de Ministres.

“Una vegada més, i ja en són massa, s’ha utilitzat els habitants de la Ribera com a moneda de canvi, de manera que tornem a ser els grans perjudicats” afimà en la seua intervenció el regidor Ivan Martí. “És hora de pegar un colp damunt la taula, perquè no podem consentir que se’ns ataque d’esta manera, inclús des de la mateixa Generalitat”.

I és que, tot i les al·legacions presentades, entre d’altres pel mateix ajuntament de Carcaixent, el document final del nou Pla de Conca del Xúquer empitjora la situació en què queden el riu, la comarca i l’Albufera. “S’amplien les extraccions a la Manxa, que podran destinar-se a la creació de nous regadius i impediran la regeneració de l’aqüífer, s’obri la porta a un nou transvasament al sud des de la part alta del riu i es nega la concessió directa d’aigua a la Ribera” explica Ivan Martí.

Aquest últim punt és especialment sagnant segons Compromís. “Que s’autoritze d’entrada transvasar aigua des del Xúquer al Vinalopó per a abastiment humà, a la que se sumarà la que estalvien els llauradors de la Ribera, que també serà transvasable, i simultàniament se’ns negue a nosaltres la concessió directa que sí que tenen Albacete, València o Sagunt és una pressa de pèl. Però que la concessió directa figurara a la penúltima versió del document i s’haja retirat per pressions de la Generalitat Valenciana, és directament una estafa i una traïció. Per això, per dignitat, hem d’exigir que els responsables d’aquesta situació se’n vagen a casa” diu Ivan Martí.

Cal destacar que l’equip de govern municipal, format per PP i PSD, tot i no donar suport a la moció, es va abstindre per tal que aquesta prosperara. “Agraïm el gest, però haguera estat bé que el PP local, i també el comarcal, s’hagueren implicat com calia en aquest tema i hagueren fet força quan tocava i on tocava”.

Arxivat en: Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *