Les successives dimissions i condemnes per corrupció dins les files del Partit Popular, i el nomenament de Serafín Castellano com a delegat del Govern, han fet que Lola Botella, alcaldessa de Carcaixent durant els últims 15 anys, torne a ser diputada autonòmica, tot i anar, inicialment, en el lloc 33 de la candidatura popular per la circumscripció de València.

Davant esta situació, des de Compromís manifestem que Carcaixent, una ciutat de 20.000 habitants, de cap manera pot permetre’s tenir una alcaldessa a temps parcial. Eixa possibilitat ens sembla una frivolitat, i una mostra més del poc interés en els problemes municipals. Paco Salom, portaveu municipal afirma que “la situació de l’Ajuntament de Carcaixent es complexa i difícil, i en certa manera esquizofrènica, amb un equip de govern descoordinat, que no dóna la cara quan cal, i que amb les seues decisions pel que fa a la política de personal ha deixat departaments bàsics com la Secretaria i la Intervenció en una situació més que preocupant, tot això tenint una alcaldessa amb dedicació exclusiva. Així que no volem ni imaginar què podria passar si la màxima autoritat local desapareguera dos o tres dies a la setmana”.

Salom explica que: “tenim els precedents de les legislatures anteriors, en què l’alcaldessa ja va ser diputada autonòmica i provincial, la qual cosa li va servir de ben poc a la nostra ciutat. Només vull posar dos exemples, ella mateixa votà en contra en les Corts quan, a proposta de Compromís, es presentaren esmenes als pressupostos de la Generalitat per a què contemplaren la connexió de Carcaixent amb l’autovia, la construcció del segon Centre de Salut, o la realització d’obres de protecció contra inundacions a Cogullada. I en matèria d’inversions, tampoc l’alta política ens va ser útil. I tenim com a mostra flagrant l’aulari de la Catòlica, abandonat, justament per aquelles persones amb què l’alcaldessa va contactar durant la seua etapa de diputada”.

Salom va més enllà: “podem entendre que amb la guerra interna que viu el Partit Popular a Carcaixent, Lola Botella vulga un canvi d’aires; però dels problemes interns dels partits no té culpa la ciutadania i la Sra. Botella hauria de fer-se responsable de les seues actuacions a Carcaixent, que ens han deixat un Ajuntament endeutat fins límits mai coneguts pel poble, i si no vol fer-ho, que abandone l’alcaldia i que deixe que algú que puga dedicar-se al 100% la substituïsca. Sabem que és una decisió personal, però des de Compromís ja li hem traslladat la nostra postura”, conclou Salom.

Compromís per Carcaixent