Carcaixent no té Pla d’emergència contra inundacions

El govern del PP-PSD ha reconegut en la junta de portaveus que l’Ajuntament no té cap pla d’emergències per afrontar el perill d’inundació, ni tampoc protocols d’actuació a partir dels quals coordinar els manteniment dels serveis bàsics o la seguretat de la població.

A la vista de la situació creada per les fortes pluges d’ahir 24 de març, i de com s’han desenvolupat les tasques per atendre la situació d’emergència creada, des del grup BLOC-Compromís demanàrem a l’alcaldessa la convocatòria d’una Junta de Portaveus, per a que se’ns informara de les actuacions realitzades i valorar el seu resultat.

La Junta s’ha realitzat este matí i la conclusió més important a la que s’ha arribat és que l’ajuntament de Carcaixent no disposa de cap pla d’emergència al que recórrer davant una situació com la viscuda ahir, quan es recolliren, segons el regidor d’Interior, més de 180 litres per metre quadrat en tan sols tres hores. Ni tampoc cap protocol amb responsabilitats, funcions o instruccions sobre el procediment a seguir.

foto13Per a BLOC-Compromís esta situació és inadmissible, ja que són molts els anys en que de manera recurrent hi ha episodis d’inundacions, moltes les ocasions en les que s’hareclamat una actuació protocolaritzada i coordinada, i ara una vegada més hem pogut comprovar com tot s’ha fet a partir de la bona voluntat de les persones que han participat i a l’experiència de caduscuna d’elles.

foto5

En estos moments i després de tants anys d’experiència, es inadmissible que des de l’ajuntament no estiguen assignades les responsabilitats, ni que s’informe amb informació clara i precisa a la població sobre incidències en trànsit, escoles o previsible evolució del temporal de pluja. Com tampoc és admissible que la informació que arribava des dels serveis de la Generalitat fóra imprecisa o contrària a la realitat.

foto7Sols així s’entén que al llarg del matí o quedara clar si les classes en els centres escolars es mantenien o se suspenien. Sols així es pot entendre que l’Escoleta Infantil Municipal no rebera cap tipus d’avís sobre suspensió d’activitats. Sols així s’entén que des de la pàgina oficial de facebook de l’ajuntament de Carcaixent s’informara que no hi havia risc d’inundació, quan els eixos principals de circulació (carretera que uneix Carcaixent i Alzira, carrer Sta Bàrbera o Avinguda Vidal Canet) estaven tallats, o quan havia diversos carrers amb més d’un pam d’aigua, i amb cases en les que estava entrant. I sorprenentment, la informació oficial que eixia des de l’ajuntament es que tot estava controlat.

foto61Sabem que la situació d’ahir va ser extraordinària, però a Carcaixent les situacions de crisi per inundacions solen ser per precipitacions extraordinàries, i han d’afrontar-se amb instruccions clares per a tots els qui participen. De cap manera estem disposats a acceptar que “les coses es van fer bé” ni molt menys l’autosatisfacció del govern municipal per com s’ha resolt esta incident. Hi ha hagut preocupació entre la població, i la prova està en la multitud de missatges reprovatoris que han circulat per les xarxes socials, per la confusió i la falta d’informació.

Des de BLOC-Compromís reconeixem la dedicació tant de la policia local com dels membres de la brigada municipal d’obres i serveis, protecció civil, o de les brigades d’Imelsa o del bombers. Però no per això podem deixar de denunciar que la manera com ahir s’articularen els mitjans no és l’adequada per actuar en situacions de crisi.

 

Foto1 foto55
foto29 foto103
Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *