El col·lectiu de Joves PV–Compromís Carcaixent ha organitzat per al proper divendres 6 de novembre una xarrada-col·loqui informativa sobre l’estafa de Volkswagen.

L’acte està programat per a les 20.00 hores al Centre d’Empreses (carrer Marquesa Montortal, 53) i correrà a càrrec de Natàlia Cortell, advocada.

L’especialista en dret farà una introducció en què explicarà com s’han manipulat els motors dels vehicles. Tot seguit, s’exposaran les diferents vies legals a les quals les persones afectades poden recórrer, si així ho estimen oportú.

La xarrada serà presentada per Ivan Furió, membre del col·lectiu de Joves PV-Compromís Carcaixent. En finalitzar les intervencions, hi haurà un torn de paraula obert per a les preguntes del públic assistent.

Estafa de Volkswagen

Volkswagen s’enfronta a una de les crisis més greus de la seua història. El major fabricant d’automòbils del món ha reconegut que va instal·lar un programari que detectava quan s’estaven medint les emissions dels seus vehicles i alterava els resultats per passar els controls mediambientals.

Este escàndol s’ha cobrat la dimissió del president executiu del Grup Volkswagen a causa de la manipulació de les emissions de gasos contaminants de més d’onze milions de cotxes arreu del planeta.

L’empresa va instal·lar este programari durant set anys, en concret del 2009 al 2015. Els vehicles afectats són Jetta, Golf, Beetle i Passat, així com l’Audi A3 i altres marques del grup com Seat o Skoda, entre d’altres.