Entrar a les sessions el temps indispensable per constar en l’acta i poder cobrar la compensació per assistència i abandonar el saló de sessions s’ha convertit en una pràctica habitual entre els regidors del PP i el PSD.
La nova forma de governar en Carcaixent, per decret, deixa a l’oposició en una situació en la qual sols cap donar l’opinió després de revisar els expedients en els quals es basen els decrets que passen per comissió. Això acaba amb qualsevol possibilitat de fer propostes i sols deixa espai per a l’avaluació de fets consumats.
Segons el portaveu de Bloc-Compromís, Paco Salom, “l’equip de govern es queixa que sols critiquem i que no proposem, quan les sessions es limiten a lectura de l’acta anterior, informes i comunicats, i precs i preguntes. No queda lloc per al debat, a excepció de la comissió de Benestar Social, on, per sort, encara ens deixen participar i l’experiència ens diu que és beneficiós per a tots veure cada tema des de tots els punts de vista possibles”.
A més, aquesta mesura, que es va encetar amb la nova legislatura, ens porta a un fet intolerable. Com que no hi ha votacions en pràcticament cap comissió, els senyors regidors de l’equip de govern PP-PSD es creuen amb el dret d’abandonar la sala de sessions una vegada han justificat la percepció de la compensació pertinent, arribant a quedar-se en minoria davant l’oposició en molts casos. Aquesta pràctica, que lluny de ser una excepció, s’ha convertit en habitual, a més de ser una falta de respecte cap a la resta de regidors i cap als ciutadans que els han votat, és una falta d’atenció a les obligacions que com a regidors els corresponen: l’assistència als òrgans col·legiats dels quals formen part.
“Cal recordar que és l’equip de govern PP-PSD qui marca l’agenda de les sessions i per tant poden fer que aquestes no coincideixen amb cap altra responsabilitat que puguen tindre. No podem acceptar com a excusa l’atenció d’altres obligacions perquè l’assistència a les comissions també ho és. Abandonar les comissions, o ni tan sols aparèixer, és tota una falta d’ètica i de respecte, a més d’una violació de la Llei de Règim Local”, afirma Salom.
“D’altra banda, si les Comissions Informatives van a continuar sense pràcticament contingut, no hi ha cap motiu per mantenir-les amb la configuració actual. Per eixe motiu, desde Bloc-Compromís, no ens cansarem de demanar la modificació de la seua composició per a, d’una banda estalviar diners en uns moments difícils com aquestos, i d’altra agilitzar el seu funcionament”, conclou el portaveu, Paco Salom.