La Generalitat Valenciana aprova els recursos econòmics per poder recuperar, conservar i posar en valor les restes arqueològiques de l’antic trenet de via estreta i executar finalment l’obra de millora de l’escola

Compromís per Carcaixent veu inicialment complert un dels condicionants pels quals va donar suport al pressupost general de l’Ajuntament de Carcaixent de 2024. En este cas, es tracta de l’aprovació, per part de la Generalitat Valenciana, dels recursos econòmics necessaris per tal d’executar completament l’obra del CEIP Navarro Daràs, inclosa en el Pla Edificant.

Carcaixent rebrà un finançament extra de 370.180,83 euros. Per tant, l’import global per a esta obra serà de 1.627.013,19 euros.

Pla Edificant

L’any 2018 l’equip de govern de Compromís va presentar a la Conselleria d’Educació les demandes de reparació i reformes dels centres educatius que s’haurien d’incloure al Pla Edificant, entre altres, les del CEIP Navarro Daràs. Consistents en la construcció d’un gimnàs, retirar el fibrociment, reformar la coberta i actuacions en portes, finestres, pintura i aparcabicicletes.

Una vegada iniciades les obres, l’aparició de restes arqueològiques durant el mes de maig de 2023 obligaren a paralitzar-les, per tal de realitzar les excavacions i fer els informes tècnics preceptius.

El canvi de govern a la Generalitat Valenciana, ara controlada per la dreta, ha fet perillar les inversions, reformes i millores en centres educatius públics del Pla Edificant.

A principi de 2024 Compromís per Carcaixent plantejà a l’equip de govern, entre altres, l’exigència de mantindre totes les actuacions previstes en el Pla Edificant, a canvi del vot favorable al pressupost de l’Ajuntament de Carcaixent de 2024.

Segons Enric Casassús, portaveu de Compromís: «la pressió, el treball de negociació i la nostra oposició constructiva ha tingut la seua recompensa. La Generalitat ha acceptat la totalitat dels recursos econòmics sol·licitats per a executar l’obra de millora del CEIP Navarro Daràs. Per fi, esta escola podrà disposar d’un gimnàs i s’executaran les obres de millora que reclamàvem. Això sí, nosaltres continuarem exigint-li a l’equip de govern el compliment íntegre de l’acord del pressupost de 2024. Encara queda molta faena per fer».