El primer punt de l’ordre del dia fou la votació de les actes dels últims 12 plenaris; en realitat 24 actes, en estar transcrites en castellà i en valencià. Des del Bloc ens queixàrem del retard de quasi un any en la seua confecció, fet que ha provocat que s’acumulen més de 500 pàgines per a revisar-les en tan sols 4 dies, cosa del tot inviable. A més, vam demanar que es canviara el sistema d’actes, que no es transcriguera tot el que es diu al plenari, sinó que es fera acta dels acords presos, del sentit del vot i d’allò que es demanara explícitament. Després, que la gravació estiguera disponible en format físic (mp3 o cd’s) a l’Ajuntament i penjada del web municipal.
Per responsabilitat, votàrem en contra de l’aprovació de les actes, pels errors acumulats i les deficiències de procediment.
EL segon i el tercer punt de l’ordre del dia eren votacions rutinàries per al funcionament de l’Ajuntament i per a seguir els passos necessaris per al canvi de concessió de la recollida del fem.
La gent del Bloc presentàrem una moció per donar suport a la Iniciativa de recollida de firmes per aconseguir que Tv3 i Ib3 es vegen a València, igual que Canal 9 es veu a les Balears i a Catalunya. UV i PSOE es mostraren favorables, però el PP va dir que, com que en el seu partit hi havia diferents sensibilitats, que millor si ho deixàvem damunt la taula per al proper plenari, on es votaria. Amb la idea que en un tema com este és millor sumar, decidírem acceptar la proposta de deixar-ho per al proper plenari, que serà el 10 de juliol.
Es van presentar dues mocions d’urgència, les dues d’Unió Valenciana:
La primera era per a felicitar a Enrique Guerreo, membre del PSOE que ha treballat molts anys al govern de l’Estat i que ha estat elegit com a Eurodiputat. Com que és una persona que exerceix de carcaixentí allà on està i ha ajudat al poble sempre que ha pogut, tots els partits es mostraren d’acord, fent la moció institucional.
La segona demanava que la revista Gent deixara d’editar-se actualment amb motiu de la crisi i que eixos diners es destinaren a ajudes socials. Des del Bloc, estiguérem d’acord, a més perquè pensem que la revista Gent és absolutament prescindible, ja que no informa, sinó que és un pamflet de propaganda del PP. Com era d’esperar, el PP va votar en contra de la supressió de l’edició, mentre que el Bloc i els altres partits de l’oposició votaren a favor. Per tant quedà desestimada la proposta.