Tots les grups de l’oposició de l’ajuntament de Carcaixent protestàrem durant el plenari del dia 25 de juny pel tracte desconsiderat de l’equip de govern cap a l’oposició, en no oferir els mitjans necessaris que ens permeta exercir com cal el treball a l’ajuntament. Esta protesta es va fer a través del prec que cada grup vam presentar a l’alcadessa, en el que exposem la situació, i fem demandes concretes, bàsicament despaxt a l’edific central de l’ajuntament i un ordenador per treballar.

Des que fa aproximadament any i mig varen començar les obres en l’última planta de l’edifici de l’ajuntament els grups, planta en la qual l’oposició tenia els seus despatxos (9 metres quadrats aproximadament per grup) se’ns va habilitar provisionalment un despatx en el Centre d’Empreses, amb una taula i un telèfon. Res més. Uns despatxos allunyats de la plaça Major i de tots els departaments municipals, que no serveixen en la pràctica perquè els regidors normalment estan a l’edifici central de l’ajuntament per consultar els expedients, i atendre els ciutadans que per ells pregunten.

Esta situació que inicialment podia entrendre’s per les obres s’ha tornat insuportable, perquè les obres s’han paralitzat i amb elles també el retorn de l’oposició als seus despatxos habituals. A més des de l’inici de la legislatura queda pendent de compliment la petició d’un mínim equipament informàtic per treballar, petició que fins ara solament ha tingut bones paraules però cap cosa més.

Els regidors, en el nostre treball a l’ajuntament ens veiem obligat a ocupar taules de funcionaris quan estos se’n van per poder treballar. La consulta dels expedients que passen per les comissions informatives o van al Plenari municipal s’ha de fer de vegades plantats, per falta de lloc, de vegades en la taula d’algun funcionari que s’ha absentat. Són els funcionaris els que de vegades ens permeten usar els seus ordinadors per imprimir escrits.

Si volem reunir-nos amb els ciutadans que demanen pels grups de l’oposició no disposen de cap lloc en l’edifici municipal per oferir una atenció en unes mínimes condicions.

Davant esta situació considerem que calia plantar-se i manifestar públicament la protesta. D’ahí que ahir en el plenari cada grup va plantejar un prec a l’alcaldessa, perquè el més aviat possible ens dote de l’equipament mínim al que els regidors de l’oposició tenim dret segons la llei, i poder treballar amb un mínim de dignitat.

És un comunicat conjunt dels grups de l’oposició a Carcaicent (BLOC, UV i PSOE)