OLTRA HAURIA DE DIMITIR PEL SEU POSICIONAMENT UNA VEGADA CONEGUDA LA SENTÈNCIA
Una vegada més, i en van moltes, l’Ajuntament de Carcaixent és notícia en els tribunals de justícia: ara, per la sentència en un judici penal per la denúncia d’una treballadora municipal per l’assetjament sexual patit per part del seu superior, el capatàs de la brigada municipal d’obres i serveis.

SEGONS LA SENTÈNCIA ELS FETS DENUNCIATS HAN QUEDAT PROVATS
En esta ocasió, el demandat ha quedat absolt per la prescripció dels fets delictius, tot i que la jutge diu en la sentència que han quedat provats els fets denunciats, d’assetjament sexual en el treball, els excessos comesos, i el comportament denigrant i vexatori cap a la treballadora.

Per això, des del BLOC demanem un posicionament clar i contundent de l’alcaldessa, en tant que és la màxima responsable de personal de l’Ajuntament de Carcaixent.

EL BLOC CONSIDERA VERGONYOSA L’ACTITUD DEL REGIDOR OLTRA I REPROVA LES SEUES DECLARACIONS
Igualment, des del BLOC demanem a l’alcaldessa que retire les competències en matèria de personal al regidor José Vicente Oltra, perquè una vegada coneguda la sentència i els fets provats, continua posicionant-se públicament a favor de qui, en el seu moment, va actuar de manera incorrecta i censurable contra una treballadora municipal. En este sentit, reprovem les declaracions fetes a la premsa segons les quals va mostrar la seua alegria per la resolució judicial al demostrar, en la seua opinió, que tot va ser un muntatge i perquè sempre han mantingut la confiança en el capatàs. Una persona que es manifesta en este sentit sols cal qualificar-la d’imprudent, si és que no havia llegit la sentència, o de manipulador intencionat, si n’era coneixedor, de la sentència, i s’adreça a la premsa obviant els fets provats.

Res no justifica ara tornar a emprar els arguments de fa un any quan ja se li varen demanar al regidor Oltra explicacions per la passivitat com a regidor de personal. En aquell moment (maig 2008) va manifestar que com a responsable de la brigada tenia plena confiança en el capatàs. I que l’equip de govern esperaria a que isquera del jutjat la sentència del tema penal… el capataç tenia la raó, i la treballadora havia actuat interessadament i havia formulat una acusació falsa.

L’absolució en primera instància del denunciat s’ha produït perquè segons la jutge els fets delictius o bé han prescrit, o no bé eren considerats constitutius del delicte dels qual se l’acusava, en tant que es van produir abans de l’entrada en vigor de la reforma del Codi Penal (25 de maig de 1996) i per tant, en aquell moment, es considerarien conducta vexatòria o denigrant, i no assetjament sexual.

Dit això, des del BLOC insistim en que la sentència considera provats els fets de l’acusació, és a dir que allò que es denuncià i s’investigà ha resultat ser cert: un comportament denigrant i vexatori per part d’un superior a una treballadora al seu càrrec, i que hui en dia seria tipificat com un delicte d’assetjament sexual. La gravetat i inadmissibilitat de la conducte d’un treballador municipal, que no es pot obviar ja, amb un pronunciament judicial al respecte, fa que no hi haja cap motiu perquè l’alcaldessa no adopte mesures al respecte.

Aquesta nota de premsa ve arran de la sentència per assetjament sexual a un treballador de l’ajuntament i la reacció del regidor José Vicente Oltra. (notícia a El País)
Las Provincias ho ha tret així