El col·lectiu del Bloc de Carcaixent ha recorregut durant l’últim mes i mig tots els barris de Carcaixent per informar dels efectes de la crisi a la localitat i posar en evidència la inactivitat i falta d’iniciativa de l’equip de govern.

El Bloc de Carcaixent va concloure el dimarts al barri dels Quatre Camins la primera campanya El Bloc al teu costat, que amb lema “Crisi, paro i Ajuntament” s’ha centrat en fer palesa la delicada situació econòmica en què es troba el poble de Carcaixent, així com en anunciar les iniciatives que des del Bloc es posaran en marxa cas d’assolir el govern municipal.

Els tres regidors del Bloc, Paco Salom, Vicent Albelda i Ivan Martí han explicat que s’ha decidit posar en marxa aquestes reunions perquè a la ciutadania no li arriba tota la informació necessària, especialment pel que fa a la situació tan crítica a què el govern del PP ha abocat l’Ajuntament de Carcaixent, que ha forçat un augment de tots els imposts de com a mínim un 5 per cent, quatre punts per sobre del que s’espera que puge l’IPC.

Durant un mes i mig, s’han realitzat un total d’onze reunions, una per cada sector de Carcaixent, en què ha quedat patent l’interés entre el veïnat, que ha demanat, per exemple, explicacions de per què s’ha duplicat l’atur en el poble en menys d’un any i quines mesures s’han pres per resoldre aquesta situació. Aquestes reunions han permés constatar el malestar entre la ciutadania respecte a la gestió de Lola Botella, cada vegada més desentesa de Carcaixent i centrada en les seues obligacions com a diputada a les Corts Valencianes, i amb un govern municipal incapaç de liderar accions de millora de la situació.

Des del Bloc s’ha explicat que és imprescindible potenciar almenys un polígon industrial per evitar la fuita d’empreses locals, així com garantir un sistema d’adjudicació d’ajudes completament transparent. A més, el Bloc ha aprofitat aquestes reunions per a recollir iniciatives per al segon pla-E, escoltar els problemes dels veïns i oferir-se a tots aquells que tinguen algun problema relacionat amb l’administració local o el dia a dia del poble. També s’ha convidat els assistents a assistir als plenaris municipals, perquè puguen veure directament les actuacions de cada grup i assabentar-se de com funciona l’Ajuntament a nivell intern.

El Bloc valora de manera molt important el contacte directe amb la ciutadania, per la qual cosa ja ha anunciat una segona campanya informativa en passar les festes de Nadal.