Sra Botella: baixe del núvol vaja-se’n a casa

Vistes les explicacions del Partit Popular sobre el pressupost del 2013, des de Bloc-Compromís no podem més que expressar la sorpresa per la satisfacció del Partit Popular que ha aconseguit aprovar en el mes de novembre el pressupost de l’any que està apunt d’acabar, el 2013, i que damunt  ens tira en cara que des de Compromís no hem presentat un pressupost alternatiu.

Estes manifestacions de la Sra Botella en el plenari i del seu portaveu en la premsa són el cinisme elevat a la màxima potencia. “Com es pot tindre la cara tan dura d’exigir al BLOC que presente un pressupost si el Partit Popular ha sigut incapaç de fer pressupostos en els anys 2011, 2012 i pràcticament en 2013? És que no recorda la Sra Botella que el pressupost de 2010 s’ha hagut de prorrogar tres vegades consecutives per les liquidacions dolentes dels anys anteriors?” argumenten des de Compromís.

Presumir de pressupost ara que s’acaba l’any, i de romanent positiu de tresoreria en la liquidació de 2012, i mentrestant obviar que per poder endreçar un poc les finances municipals han hagut que pujar impostos, retallar serveis, i despedir a treballadors és molt cínic per la seua part. “No sabem si és que la senyora Botella no veu la runa que hi ha pels carrers per la reducció de pressupost i de persones en el servei de neteja. Com pot amagar els retalls generalitzats any rere any des del 2009 a les famílies I a les entitats locals? O la foscor dels carrers per poder pagar els rebuts a Iberdrola? O la protesta de la Lira Carcaixentina a través d’un comunicat durant les festes majors? Tot això es veu que no compta per al Partit Popular”. 

El pressupost de l’ajuntament de Carcaixent ha passat dels 23 milions d’euros en l’any 2009 a poc més de 14 milions d’euros en 2013 (40% de reducció). I esta reducció ha repercutit negativament en la prestació de serveis i en l’assistència a les famílies, que han disminuït, així com en la plantilla municipal, a través d’acomiadaments i reducció de jornada a un nombre important de funcionaris interins. I si açò no fóra motiu suficient per estar preocupats, no hem d’oblidar que la inversió pràcticament ha desaparegut del pressupost. Els 0’3 milions pressupostats per al 2013 queden molt lluny dels 8’7 milions d’inversió que preveia el pressupost del 2009 (96% de reducció).

I la responsabilitat d’esta situació és del Partit Popular, de cap manera és de l’oposició. “L’oposició no governa en Carcaixent, Sra. Botella. En Carcaixent governa el Partit Popular des del 1999, i és la seua gestió irresponsable, especialment en l’àmbit pressupostari, la que ens ha dut on estem”, comenten des de Bloc-Compromís. Fins i tot el mateix regidor actual d’hisenda ha reconegut que en diversos anys han gastat sense tindre assegurats els ingressos, de manera que any rere any calia recórrer a l’endeutament, fins que la situació va ser extrema i l’Estat ens va obligar a aprovar un Pla d’ajust en juliol del 2009, al que després han seguit dos plans més, per tal de millorar la salut de les finances municipals.

No és mèrit de l’equip de govern aquest pressupost quadrat que presenten, sinò dels ciutadans de Carcaixent. Ells són els qui estan esperant des de fa anys una explicació a la pèrdua de serveis i a la pujada d’impostos. Son els ciutadans els qui reneguen a la vista de com el Partit Popular fa servir l’ajuntament i l’empresa municipal Procarsa per enxufar els seus candidats, fills i amics.

L’únic mèrit que poden adjudicar-se la Sra Botella i el seu equip és el d’haver dut l’ajuntament a una situació de fallida tècnica o el de tindre 1,2 milions d’euros perduts en l’aulari que anaven a regalar a la Catòlica. Per això, si hi haguera un mínim de vergonya el que haurien fet és demanar perdó a les famílies del poble, pel cost que estan suportant, i per enganyar-los dient que en 2014 baixaran els impostos, perquè en la pràctica, de més de 40 taxes i impostos municipals, l’únic que realment baixarà és el rebut per la recollida de fem, i això “gràcies” a l’augment de l’IBI que permetrà aconseguir uns euros addicionals. En total els ciutadans de Carcaixent no pagaran menys que els anys anteriors.

A la vista d’esta situació, amb un Partit Popular ancorat en l’autocomplaença, des de Bloc-Compromís no podem més que demanar-li a la senyora Botella que se’n vaja a casa i no mentisca més a la ciutadania que, com ella sempre s’encarrega de recordar, la va posar en el lloc on es troba, perquè encara que ella tracte de fer-los creure que viuen en un país de meravella i fantasia, les butxaques que estan suportant els seus desgavells són les dels carcaixentins i carcaixentines, que ja no la creuen.

Arxivat en: Economia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *