Joan Baldoví fa visibles les malalties rares a Madrid

El diputat de Compromís–Equo Joan Baldoví ha presentat una Proposició no de llei per a que una moció de Carcaixent siga valorada en la pròxima Comissió de Sanitat. 

El passat mes d’octubre, el grup municipal Bloc-Compromís de Carcaixent presentava al plenari una moció en favor de la inversió en diagnòstic i tractament de les malalties rares i ultra rares. Aquesta mateixa moció, que va ser aprovada per unanimitat, serà ara debatuda a Madrid gràcies a la intervenció del diputat valencianista Joan Baldoví, que la presentarà en la pròxima Comissió de Sanitat del mes de novembre, on serà sotmesa a debat i votació. Aquest és un bon exemple del que es pot aconseguir amb una veu pròpia dels valencians a Madrid.

La moció de Bloc-Compromís de Carcaixent demana a les administracions que siguen garants del dret dels 3 milions de malalts afectats per les més de 7000 malalties rares identificades a tot l’Estat a rebre tractaments efectius davant les farmacèutiques que no troben rendible la distribució de medecines que ja estan provades i són molt beneficioses per als malalts d’aquest tipus.

“Des del grup municipal Bloc-Compromís de Carcaixent considerem que, en una època en la que a tot tipus de malalts crònics els costa tant seguir endavant amb els seus tractaments i en un escenari de retalls continus contra la sanitat i el benestar dels ciutadans, cal fer visibles els invisibles, els afectats per les malalties rares de Carcaixent i els de la resta de l’Estat”, explica Desirée Palma, regidora de Compromís a Carcaixent. “És una obligació de les administracions vetllar per a que totes les persones siguen ateses en les condicions que necessiten, i és el moment perfecte per alçar la veu en nom de les malalties minoritàries, perquè 2013 ha estat declarat l’any de les malalties rares”, conclou.

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *