El passat dijous 28, durant el debat del pressupost municipal per al 2008, el Sr. Signes, portaveu del PP, va sentenciar que amb missatges negatius el BLOC sempre estaria en l’oposició. I això a compte de la valoració negativa del BLOC respecte de la proposta presentada pel PP.

Pel que sembla, per al PP, i per a molts altres, les eleccions es guanyen llançant missatges positius, perquè per convèncer els electors, amb missatges alegres n’hi ha prou. I res de problemes; millor amagar la realitat del seu ajuntament. Total els pressupostos, ja veus tu quina tonteria. Que l’ajuntament té un deute de més de 8 milions d’euros? I quina importància té això? Per al PP gens ni miqueta, total quan ells guanyaren l’alcaldia l’ajuntament devia 800 milions de pessetes i ara en deu prop de 1500 (paraules textuals de la Sra. Botella). Per què preocupar els ciutadans? Amb el seu vot ja en tenen prou.

Està clar que el PP prefereix guanyar eleccions i mantenir enganyats els ciutadans. Perquè va quedar clar durant la discussió del pressupost que les xifres aportades pel BLOC, a més de certes i reconegudes pel PP, descriuen bastant bé l’estat financer municipal: falta de recursos i retall en nombroses partides. D’ahí la necessitat d’aconseguir ingressos d’on siga, amb la pràctica liquidació del patrimoni municipal del sòl. Ingressos extraordinaris que no obstant no han sigut suficients per compensar la caiguda de les subvencions aportades per la Generalitat i la Diputació, i per tant han rebaixat la inversió en més del 20%. A més del retall en nombroses partides de la despesa en bens i serveis, com ara en atenció a la drogodependència, protecció civil, activitats musicals, culturals, teatre, cinema, esports, dona, Agenda XXI, promoció lingüística …

Però això sí, amb molta alegria, per a que els ciutadans no s’espanten. Evidentment cal ser optimista i contagiar l’optimisme a quantes més persones millor. Però sempre amb motius per ser-ho. I per a ser optimistes el primer que cal fer és crear bases reals de prosperitat. Concretar les promeses en fets, i anar més enllà dels grans i costosos cartells publicitaris que el PP escampa per tot arreu, pagats evidentment per tots els ciutadans. Veure com les empreses s’instal·len al teu poble, i que els joves troben feina (On estan els 5 polígons que publicitava la revista municipal?). Veure que tots tenen les mateixes possibilitats, i no sols els familiars i amics dels candidats del PP. Veure que, a més de vivendes de 40 o 50 milions de pessetes, n’hi ha d’altres de renda protegida accessibles. I tot açò no es veu a Carcaixent, perquè la gestió del PP no ho possibilita, tot i que duu molt anys venent-ho com una realitat. Però la desvergonya del PP va més enllà, en demanar al BLOC que presente pressupostos alternatius, oblidant que el BLOC ha fet, tal i com ha reconegut el portaveu el Sr. Signes. PP, propostes al pressupost, que han estat acceptades, i oblidant també que la iniciativa de govern correspon a l’equip de govern, i la crítica a l’oposició.

Paco Salom
Portaveu del BLOC a l’ajuntament de Carcaixent