Ens hem quedat realment parat en llegir la declaració del sr. Camps, president de la Generalitat Valenciana, del passat dijous 19 de febrer. Cal fer un aclariment previ, tothom és innocent mentre no es demostre el contrari. El tema d’aquest article no és, per tant, opina sobre si Camps és responsable o no d’allò que suposadament se li imputa. Això li correspon al jutge decidir-ho.

El que ens ha resultat sorprenent d’aquesta declaració, ha estat la comparança que ha fet entre la seua situació, i aquella que van viure els jueus a l’Alemanya nazi. Més que sorprenent, ens sembla una poca vergonya.

Comparar l’actuació de la justícia a l’Estat espanyol actual, amb la persecució dels jueus és “passar-se’n tres pobles”. El pitjor és que algú (del PP, és clar) s’ho pot arribar a creure. I a més resulta graciós que aquesta comparança siga feta per part d’un membre de l’estructura de l’Estat (perquè les autonomies també són estat, o no?). A veure si ara resulta que el sr. Camps es fa antisistema, com pareix que estan fent-ho Rajoy i la gent del PP.

Caldrà recordar-li a Camps, i al PP en general, que en un estat de dret (com de vegades s’omplin la boca de dir), ningú no està per damunt de la llei, i per tant de la justícia. Que el fet que algú siga concejal, alcalde, ministre, conseller o president autonòmic, no el converteix en immune a l’acció de la justícia. I ací es on el Molt Honorable hauria d’haver donat exemple.

En lloc de dir “com de bo que és, i quanta gent se l’estima”, hauria d’haver dit que ell està impacient per anar a declarar, si és que ha d’anar. Que està a disposició del jutge corresponent, i que col·laborarà en tot allò que estiga al seu abast. Açò hauria segut una mostra de veritable talla política i de ser demòcrata. Segurament siga demanar-li massa al sr. Camps…

En lloc de fer les coses “com Déu mana”, ell ha preferit posar en marxa el ventilador i donar-se un bany de masses amb els diputats populars de les Corts, que més que representants del poble semblaven autèntics hooligans (i ell més que un president democràtic semblava un veritable “cabdill”). I tot allò que no ha fet al llarg de les legislatures anteriors diu que vol fer-ho ara…

Nosaltres, la gent del Bloc hem estat demanant transparència en l’acció de la Generalitat, i sempre hem obtingut la mateixa resposta: el “rodillo” del PP. Ara Camps vol demostrar com de transparent és, però el que és ben cert és que ha fet tard.

Desgraciadament, i una vegada més, és real allò que diuen els vells: “aquell que hauria de donar llum, dóna fum”. Des del Bloc continuarem treballant per escampar aquest fum, que ja està fent-se irrespirable.