A la vista de la notícia apareguda hui en la premsa, d’acumulació de sancions de l’ORA impagades per part del regidor Manuel Ferrús, així com les declaracions a preguntes de la periodista, des del BLOC exigim al regidor del Partit Popular una explicació immediata i convincent. Així li ho ha fet saber a l’alcaldessa Vicent Albelda, secretari local del BLOC i regidor a l’ajuntament de Carcaixent.

Segons la premsa, el regidor del PP reconeix l’impagament d’algunes sancions quan diu que ell “no té constància de que acumule eixe número de sancions de l’ORA (com a mínim 94)… I que pot tindre’n sense pagar cinc, sis, huit, deu … com qualsevol persona normal”.

Per al BLOC estes declaracions de Manuel Ferrús a banda de reconèixer l’incompliment de les seus obligacions com a ciutadà, “són innacceptables i faltes de tota ètica, perquè de cap manera es pot justificar com normal un impagament habitual, i menys en un regidor, que està obligat a donar exemple davant la ciutadania amb el seu comportament. Una vegada més és el mateix regidor qui s’autodesqualifica amb les seues pròpies paraules. És molt trist haver de comprovar com un regidor veu “normal” l’incompliment de les normes, pel que suposa en si mateix, i pel dany que causa a la credibilitat del sistema polític.

El BLOC espera que a més tardar demà dimecres, Ferrús aprofite la comissió d’Interior per desmentir les imputacions que se li han fet, ja que el comportament públic d’un regidor afecta a la persona però especialment a la institució a la qual representa.

De la mateixa manera, el BLOC demana un explicació clara sobre si s’ha actuat correctament a nivell municipal. Si l’acumulació de sancions és tan elevada com diu la premsa, el normal hauria estat retirar el vehicle del carrer. Però sembla que això no ha passat. Cal que des de l’ajuntament s’expliquen els motius, i en este sentit, no sols el regidor Ferrús haurà de donar explicacions. També els responsables d’Interior i de la Policia Local (Oltra i Botella, respectivament) han d’explicar si s’ha seguit el procediment habitual, de requerir el titular del vehicle (el regidor Ferrús) per exigir-li el pagament de les sancions, o si pel contrari algú ha retés intencionadament els requeriments per tractar-se el denunciat d’un regidor de l’equip de govern.

A la imatge veiem Ivan Martí demanant-li a Lola Botella la retirada immeditata de competències al regidor per la seua nefasta gestió en un plenari.