Un ple tranquil com mai, i curt (40 minutets), amb un ordre del dia de tràmit (cap vot en contra, i unanimitat en el 95% del punts). Això no obstant, algun dels punts són significatius dels temps en que estem. Així per exemple hi ha hagut tres expedients relatius a llocs del mercat municipal, a través dels quals comprovem l’efecte de la crisi i la falta d’expectatives. Perquè si bé un d’ells era la concessió d’un lloc de venda, l’altre és una petició per canviar el tipus de productes a la venda, i poder continuar endavant, i el tercer una renuncia al lloc després d’haver-lo demanat i aconseguit. Està clar que no és el millor moment i la gent o no pot tirar endavant o ni tan sols s’atreveix a iniciar una nova activitat, perdent fins i tot la garantia dipositada.

Però no és l’únic punt relacionat amb la crisis, ja que també es va aprovar, amb els sols vots del PP (la resta de grups es van abstenir) una pòlissa de tresoreria, superior al milió d’euros, que no té altra destinació que tapar la pòlissa per igual import que ara venç. És a dir: més deute per tapar el deute anterior.

I si amb açò no n’hi havia prou, des del públic,en l’apartat de precs i preguntes, sorgí la sorpresa, quan dos dels assistents denunciaren la falta de suport per part del govern del PP a la greu situació per la que passen moltes famílies humils de Carcaixent, i reclamaren l’opinió dels grups de l’oposició. L’alcaldessa no va donar paraules a l’oposició, i per això hem quedat amb ells per un altre moment.

Finalment remarcar el fet que també per unanimitat es va aprovar donar el màxim guardó de la ciutat al Sr Enrique Guerrero, actualment diputat al Parlament Europeu. Es un guardó merescut, pels seus mèrits relacionats amb Carcaixent, en tant que sempre que ha estat a la seua mà, i amb independència del color polític de l’ajuntament, ha fet el que ha pogut per ajudar el seu poble, per exemple en relació als damnificats per la pantanada de Tous.

Més complicat serà la proxima sessió, que serà extraordinaria, en la qual es tractarà el pressupost per al 2010, i del que encara no sabem pràcticament res, tret de la rebaixa del 25% les subvencions a col•lectius i entitats locals. Des del PP es diu que és per culpa del Pla d’Estabilització, que segons algun regidor malintencionat diu que aprovàren tots els grups. NO. El BLOC no va aprovar el Pla. Si les subvencions cauen enguany, és perquè en anys anteiors el PP ha gastat el que tenia i més, i ara, obligats pel Pla de Sanejament que ha permés accedir a prèstec extraordinaris per poder sobrviure. Ni tampoc és per culpa de Zapatero per reduir les trasnferències als ajuntaments, però això ja ho explicarem quan parlem del pressupost.