El BLOC demana la dimissió de la regidora Mª Carmen Martínez Ruescas, per haver propiciat la contractació del seu marit, com a transportista, per part de Residencial Masgrell SL, empresa que gestiona en règim de concessió el Centre de Dia per a persones afectades per Alzheimer, i per pressionar a la direcció del centre per a que s’alteraren les circumstàncies d’un incident en què va resultar ferida una usuària.

Esta dimissió hauria de fer-se extensiva a la mateixa alcaldessa, per consentir la utilització del càrrec polític en benefici particular de la regidora, i per no actuar contra la regidora una vegada conegut l’intent de la sra. Martínez Ruescas de modificar les circumstàncies en què va tindre lloc l’incident resultat del qual una usuària va resultar ferida.

Fa unes setmanes Residencial Masgrell SL va contractar el marit de la regidora Mª Carmen Martínez Ruescas per prestar el servei de transport dels usuaris del Centre de Dia de persones Dependents des dels seus domicilis al centre. En un dels primers serveis, durant el transport una usuària va patir una caiguda dins el vehicle, sembla que per causes imputables al conductor, amb el resultat de ferida. Estos fets van ser descoberts pels familiars unes hores més tard, els quals a més de dur el familiar al Centre de Salut, van demanar explicacions al Centre de Dia i presentar una denúncia.

La reacció dels responsables del Centre de Dia va ser acomiadar el conductor, el marit de la regidora, de manera que esta persona sols ha estat prestant servei durant dos o tres dies. Segons la informació recollida, el servei de transport no es va efectuar en les condicions mínimes de seguretat, la qual cosa implicava plena responsabilitat per al conductor. Per este motiu, la regidora va pressionar a la direcció del Centre i alterar les circumstàncies de l’accident, per a que declararen que l’accident s’havia produït dins del centre i no durant el transport, amb la intenció d’exculpar el seu marit.

Coneguts estos fets, i havent-los contrastat, des del BLOC hem volgut conèixer la versió oficial de l’alcaldessa, perquè estem parlant d’un servei municipal que l’empresa Residencial Masgrell SL presta en règim de concessió i subjecte a tutel•la municipal a partir del plec de condicions tècniques. Amb esta finalitat presentàrem una sèrie de preguntes que a dia de hui no s’han contestat, ja que l’escrit que ens ha fet arribar l’alcaldessa no atén el contingut de les preguntes, i defuig la responsabilitat en la contractació i en el fets ocorreguts.

Per al BLOC, el silenci de l’alcaldessa és una mostra de la complicitat en els fets, un amagar el cap sota l’ala, igual que ja ha fet en altres ocasions (assetjament sexual del responsable de la brigada d’obres i serveis a una treballadora): esperar que altres actúen i no voler entrar en el fons. Per què? Per al BLOC el motiu està en l’intent d’escapar de la responsabilitat, i per la pressió que la mateixa regidora està exercint sobre els seus companys de grup. Després de molts anys de col•laboració, l’alcaldessa és conscient del problema que té entre mans però també sap que un enfrontament obert amb la regidora Martínez Ruescas podria traure a la llum informació comprometedora que danyaria greument la seua imatge.

Des del BLOC exigim una reacció contundent de l’alcaldessa, per eliminar les
pràctiques de corrupció, ja siguen d’alta o baixa intensitat. Al cap i a la fi, aprofitar-se de la condició de regidora en benefici particular també és corrupció.
I esta reacció no pot ser altra que la retirada de les delegacions a la regidora Martínez Ruescas, rebutjar el seu comportament, i demanar-li la dimissió.
En cas contrari es reafirmarà el que molta gent denuncia: que el PP practica també en l’ajuntament de Carcaixent la corrupció política, en benefici de fills, germans, pares i amics dels regidors del Partit Popular, i dels propis militants.