A la vista del malestar generat per la taxa aprovada pel Consorci de Residus que gestiona el tractament del fem en la Ribera i Valldigna, el PP de Carcaixent tracta de congraciar-se amb els ciutadans amb una ajuda de 10 euros per vivenda.

Per moltes ajudes que el PP done, al final l’única cosa certa és que el cost global de la recollida i tractament del fem a Carcaixent ha experimentat un creixement destarifat, motivat pel canvi del sistema de recollida, i especialment per la taxa implantada pel Consorci.

Des del BLOC denunciem el cinisme i la hipocresia del Partit Popular, ja que el Partit Popular és l’únic responsable de la pujada de la taxa. Foren els seus representants els únics que unànimement votaren a favor de la taxa i els seus imports, i després a la vista dels que anava a passar començaren a presentar recursos per salvar el seu poble de la pujada i a plantejar ajudes per als seus veïns.

El PP vota a favor en el Consorci, i després individualment presenta recursos

El BLOC és l’únic partit que ha votat en contra de la nova taxa del Consorci.

Per al BLOC és inadmissible que el PP de la Ribera i Valldigna es plegue als dictats de la Diputació i el Consell i després no siga conseqüent en els pobles on governa.

És el que ha passat en Carcaixent, els representants del qual en el Consorci primer votaren a favor i permeteren que s’aprovara una taxa que els mateixos regidors populars no accepten, i ara a la vista de les protestes veïnals, tracten de calmar els ànims amb una ajuda per vivenda de 10 euros, i acusen els grups de l’oposició d’enganyar amb les informacions facilitades.

Que ningú no s’equivoque: esta nova taxa, i el gran augment que comporta, l’ha aprovada el Partit Popular.

El Partit Popular i els seus representants en el Consorci són el únics responsables del creixement del cost del tractament de la basura en la planta de Guadassuar.

Per això l’alcaldessa de Carcaixent, davant l’allau de crítiques per la pujada, en lloc de reconèixer la responsabilitat, ha encetat la campanya electoral i ha recorregut al populisme, i va a subvencionar el cost del rebut que els seus propis companys han aprovat, agreujant encara més la precària situació financera municipal i forçant fins l’extrem el marc legal que regula la concessió de subvencions.

Per al BLOC el comportament del Partit Popular i l’alcaldessa és inadmissible, ja que primer crea un problema i tot seguit adopta el paper de víctima i vol ser la salvadora de la ciutadania com si els culpables foren els partit de l’oposició.

DEMAGÒGIA I POPULISME: “Lola Botella diu que està disposada a pagar amb els seus diners el cost de la rebaixa si l’ajuntament no té suficients recursos”

El nivell de surrealisme és tal, que a banda de declarar que si l’ajuntament no té suficients recursos es pagaran les ajudes amb diners particulars, ella mateixa està rebent i atenent les persones que s’acosten a les oficines municipals i ajudant-les a omplir les sol·licituds, quan per tots és sabut que passa més temps a les Corts que al municipi que governa.

Malgrat esta actuació censurable, el Bloc fa una crida a la ciutadania perquè s’acoste a les oficines municipals i sol·licite l’ajuda de 10 euros, ja que si bé és cert que ni de lluny compensa els múltiples increments aplicats pel PP en les taxes que paguen els veïns de la localitat, al menys la recollida de fem serà menys gravosa per a les famílies carcaixentines.

De la mateixa manera instem tots aquells que se senten perjudicats per la imposició de la taxa a que emplenen les reclamacions que consideren necessàries.