Durant el mes d’agost, l’ajuntament de Carcaixent ha modificat l’ordenació del trànsit en un tram dels carrers Sant Francesc d’Asís i General Prim, que fins ara tenia doble sentit, per deixar-ho en un sol. I això s’ha fet en pro d’una suposada millora de la seguretat vial.
Per al BLOC els canvis realitzats tenen poca justificació i són un pedaç que aporta poc a la millora de la seguretat vial. I això perquè, en les dos zones, el doble sentit de circulació que hi havia fins ara no creava problemes significatius. I ara amb els canvis en Sant Francesc d’Asís els conductors han de fer rodejos innecessaris, que en opinió dels comerciants de la zona tindran com a efecte una disminució de compradors en els comerços de la zona, tal i com ja ha comentat algun dels clients habituals.
Pareguts efectes sobre la circulació té la limitació a un sol sentit en General Prim, que obligarà a buscar vies alternatives, en este cas amb l’agreujant de desviar part de la circulació per carrers estrets i perillosos per als vianants, que abans estaven tancats al trànsit, com és el cas del carrer Boscà. En esta zona el malestar dels veïns és major perquè fa uns mesos ja es veieren afectats per la reordenació de la circulació derivada de la reforma de la glorieta de l’estació de Renfe.
Segons han comentat des de l’equip de govern, els canvis són “una prova” per veure com funciona. Però esta explicació no convenç ningú, ja que sempre que s’han fet proves al final els canvis han esdevingut definitius. I d’altra banda perquè les mesures en el fons el que pretenen es resoldre desajustos creats per decisions anteriors. Per això, en opinió del BLOC, si cal fer canvis en matèria de circulació, el millor seria fer una proposta més general, que s’estudiara el transit en funció dels interessos generals de la població, i des d’un plantejament global, en lloc d’actuar puntualment i en contra de l’opinió dels ciutadans.