El grup municipal Bloc-Compromís de Carcaixent ha traslladat a l’equip de govern (PP-PSD) una bateria de preguntes sobre l’estat i destinació de les obres de l’aulari que s’està construïnt al sector Gaianes. Després de l’acord a què ha arribat recentment la Universidad Católica amb l’Ajuntament d’Alzira per incrementar la seua presència en aquella ciutat, s’han disparat les rumors sobre la possibilitat que aquesta universitat abandone la seu de Carcaixent, fet que el consistori tampoc no ha desmentit. Davant d’aquesta incògnita, demanem a l’alcaldessa transparència en aquesta qüestió, ja que en el mes de març de 2011, durant la col·locació de la primera pedra de l’aulari pel conseller d’Educació en aquell moment, Alejandro Font de Mora, es va reconéixer als mitjans que el destinatari d’eixe edifici seria la universitat San Vicente Mártir.

L’aulari del sector Gaianes s’està construint (1ª fase) amb un pressupost d’un milió d’euros del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana. Bloc-Compromís demana a l’alcaldessa que aclarisca quan estaran les obres finalitzades i quin ús tindrà el nou edifici. Així mateix, reclama informació sobre les institucions amb què s’han fet gestions com a possibles usuaris de l’aulari, o si serà finalment la Universidad Católica San Vicente Mártir el seu destinatari final. En tot cas, cal que es facen públiques les contraprestacions que rebrà l’Ajuntament a canvi d’aquesta cessió, sobretot si qui en farà negoci és una empresa privada.

Nombrosos rumors apunten a que la Universitat Catòlica pot abandonar en breu les seus instal·lacions en Carcaixent

Bloc-Compromís expressa, així mateix, la seua perplexitat perquè l’Ajuntament oculte durant tant de temps el destí d’una inversió pública d’aquesta magnitud. Al llarg dels últims mesos nombrosos rumors apunten a que la Universitat Catòlica pot abandonar en breu les seus instal·lacions en Carcaixent. Este trasllat, que s’emmarcaria dins d’un procés de reorganització dels campus univertiaris de la Catòlica, podria suposar el tancament de les actuals instal·lacions del carrer Santa Anna i deixaria sense destinatari l’aulari que ara està construint-li l’ajuntament. Paco Salom, portaveu del grup municipal, afirma: “Sempre ens hem posicionat en contra d’este projecte, i si els rumors actuals finalment es confirmen el resultat pot ruïnós per a l’ajuntament, amb un edifici en marxa, sense recursos per acabar-lo, dissenyat per a un ús determinat i sense destinatari. Cap on anem? Per tant si no està clara la finalitat d’aquest aulari, caldria plantejar-se seriosament la possibilitat de parar momentàniament les obres per tal d’adequar la distribució de l’edifici a l’ús final que se li haja de donar. És evident que els recursos del Pla Confiança s’haurien pogut destinar a necessitats més urgents per a la ciutat, ja que ara correm el perill de quedar-nos amb un esquelet de formigó, inútil”.