Les noves tecnologies han entrat amb força en la vida dels ciutadans. Molta gent té mòbil, es connecta a internet, té pàgina web i utilitza les xarxes socials per a relacionar-se.

En opinió de Bloc-Compromís de Carcaixent, un ens com l’ajuntament no pot quedar-se a banda en este tema, i per açò demanà en el plenari de dijous passat que es cree un perfil públic oficial de l’Ajuntament de Carcaixent en les xarxes socials (Facebook, Twitter, etc.), i que s’utilitze per a donar informació de servei públic a la ciutadania, especialment, en casos d’emergència.

Des de Bloc-Compromís tenim clar que cal millorar la comunicació de l’Ajuntament amb la ciutadania; i les xarxes socials, com facebook o twitter, o la pròpia web municipal podrien ser un instrument de gran ajuda. Tenim un exemple ben clar de com d’útils poden arribar a ser aquestes ferramentes en el que ha passat recentment a Nova York, on les autoritats les han fetes servir per donar minut a minut informació de l’evolució de la tempesta així com instruccions de què fer o on refugiar-se.

Si traslladem açò a Carcaixent, on especialment en aquests mesos augmenta el risc d’inundacions a causa del fenomen de la gota freda, tenim un mitjà idoni per donar una informació que de segur que la ciutadania agrairia.

Però, tot i que les xarxes tenen una especial utilitat en cas d’emergència, a través d’elles l’ajuntament podria difondre informació de qualsevol tipus de manera gratuïta, des de recordatoris dels terminis de pagaments dels impostos i taxes municipals, fins a la difusió de la programació cultural.

Ens alegrem que l’equip de govern valorara molt positivament la nostra proposta, per la qual cosa confiem que ens les pròximes setmanes siga atesa la nostra petició.